Đoković i Fokina će večeras odmeriti snage

Drugi reket sveta Novak Đoković počinje takmičenje na turniru u Sinsinatiju, kao pripremu pred ono što svi već dugo iščekujemo - US Open.

On je u 1. kolu bio slobodan, a u 2. kolu ga očekuje duel protiv Alehandra Davidoviča-Fokine koji će biti njihov 5. međusobni susret.

Novak je do sada bio 3 puta uspešan, a njegov prvi protivnik na turniru u Sinsinatiju govorio je o predstojećem duelu:

- Želeo sam jednog dana da igram s njim i ako ga pobedim, da to bude san. Tako je i sada. Ako budem uspeo da pobedim, biće to san, jer se ne pobeđuje protiv takvih igrača svakoga dana - rekao je Fokina i dodao.

- Sećam se da sam tada dominirao u razmenama. Onda je napravio brejk sredinom drugog i bio je napaljen kada je izjednačio, ali bio sam koncentrisan na svakoj lopti i to je bio ključ. Na kraju krajeva, rezultat se i zaboravlja, on je legenda i ne igraju se takvi mečevi svakoga dana.

O srpskom teniseru imao je samo reči hvale:

- Ima sve od Rafe i Federera. Telo mu je vrlo elastično i može da bude vrlo, vrlo čvrst. Ima oružja kojima te tera da grešiš, a pravi i vinere, vrlo dobro servira. Ipak, njegov ključ je u tome što dobro vidi meč, dobro oseća momenat i zna da proceni kada šta treba da uradi. Mislim da će biti zabavan meč za gledaoce - smatra Davidovč Fokina.

Meč je na programu u četvrtak u 01.00 sat ujutru, a prenos možete gledati na kanalu Sport Klub.

Autor: redportal.rs