Crveno-beli mogu da odahnu, dobili prednost nad Turk Telekomom

Crvena zvezda igraće u Evroligi i naredne sezone! Završen je sastanak akcionara elitnog takmičenja i potvrđeno je da će Srbija imati dva predstavnika, pošto je Partizan kao šampion ABA lige već obezbedio učešće. To znači da će ponovo "večiti" biti deo društva najboljih.

Pred ovaj sastanak pojavile su se informacije da je i Turk Telekom zainteresovan i da želi mesto u eliti, što je značilo da će turski tim da bude glavni konkurent crveno-belima. Posle razgovora između klubova deoničara srpski tim je dobio prednost i dobiće "specijalnu pozivnicu" za takmičenje. Ovo je konačan spisak: Partizan, Crvena zvezda, Real Marid, Valensija, Virtus, Žalgiris, Alba, Efes, Monako, Baskonija, Armani, Bajern, Barselona, Fenerbahče, Asvel, Makabi, Olimpijakos, Panatinaikos.

Jedno pitanje je rešeno, sada ostaje drugo, a to je na koga Duško Ivanović računa u narednoj sezoni? Već su počeli odlasci, Luka Vildoza potpisao je za Panatinaikos, Džon Holand se oprostio od tima, Hasan Martin ide u Japan, Fakundo Kampaco je blizu Reala, Filipa Petruševa želi Filadelfija, Ognjen Dobrić je nadomak Virtusa, pod višegodišnjim ugovorima su Nemanja Nedović, Dalibor Ilić i Miroslav Raduljica... Što se dolazaka tiče, spekuliše se o mnogim imenima poput Dejana Davidovca i Nikole Kalinića, a navodno je poslata ponuda Nikolu Mirotića.

Autor: B92 / redportal.rs