Večeras odlučujuća utakmica u borbi za trofej 🏆

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde večeras od 20.00 časova igraju poslednji meč u sezoni koji će odlučiti novog šampiona regionalnog takmičenja ABA lige. 🏆🏀

Večiti rivali su uspeli da odbrane domaći teren, pa je nakon 4 utakmice rezultat na semaforu 2:2. Serija se iz hale Aleksandar Nikolić vraća u Štark Arenu, gde će večeras crno-beli dočekati crveno-bele pred svojim navijačima.

Pred večerašnje finale finala trener Partizana Željko Obradović izjavio je:

- Peta fanalna utakmica, 2-2 u seriji. Izjednačeno je. Želim naravno prvu poruku da pošaljem navijačima Partizana koji su bili fenomenalni ove godine, koji su nosili tim, koji su nam bili vetar u leđa, koji su uvek davali dodatnu motivaciju svima nama, da i u ovoj utakmici to ponovo rade. Da bodre ekipu, ali da, naravno, sve protekne fer i sportski. Da ne padne nijedan novčić na teren. To bi nam bilo najveća pomoć. I molim ih, i preklinjem ih da navijanje bude na nivou. Bez ikakvog vređanja. I ponavljam, bez ikakvih bacanja papirića ili novčića na pakret. Još jednom – to bi bila najveća moguća pomoć koju mogu da nam pruže u ovom trenutku. Naravno, probaćemo da damo sve od sebe da seriju završimo završimo tako što ćemo da pobedimo i postanemo prvaci ABA lige, protiv jednog odličnog tima kao što je Crvena zvezda - izjavio je Žoc.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Trener Crvene zvezde izjavio je:

- Došli smo do kraja, još jedna utakmica do kraja sezone. Dugo smo čekali, Partizan je dobio dve na svom parketu, mi smo dobili dve na svom. Sledi peti meč, videćemo ko će biti bolji i jači. Utakmica nije bila lepa, bila je tvrda, čvrsta. Da li će domaći teren biti presudan? Ne znam. Biće teško, to znam. Verujem kao i kompletna ekipa da možemo da stignemo do pobede i titule - naglasio je Duško Ivanović.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Crvena zvezda brani šampionski prsten koji je osvojila prethodne 3 sezone, dok je Partizan poslednji put bio šampion ABA lige 2013. godine.

Autor: redportal.rs