Određen termin majstorice

Košarkaši Crvene zvezde uspeli su da izbore domaći teren i ostvare 2 pobede u finalnoj seriji ABA lige kojom su se izjednačili sa Partizanom na 2:2.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

U četvrtak od 20.00 časova sledi majstorica koja će odlučiti šampiona ABA lige. 🏆

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Nakon sinoćne pobede, trener crveno-belih Duško Ivanović na konferenciji za medije izjavio je:

- Još jedna utakmica. Posle toliko čekanja, ova finalna serija opravdava očekivanja jer su dve izuzetno jake ekipe. Iskoristili su dve, mi ove dve, sad ide peta. Videćemo kako ćemo igrati, ali ovi igrači moraju da veruju u svoje spossobnosti - rekao je Duško Ivanović, zatim nastavio:

- Bila je čvrsta, teška utakmica. Oseća se i nedostatak svežine kod nekih igrača, preciznost je lošija. Odbrane su bile dobre. Domaći teren smo iskoristili i jedni i drugi, sad u 5. mi idemo da dobijemo. Moramo da verujemo. Biće teško, ali pre svega u šta ova ekipa veruje to je u svoj potencijal.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Ivanović je rekao šta je bilo odlučujuće:

- Koš Stefana Lazarevića je bio bitan, možda odlučujući. Svi momci su trenirali izvanredno, a na meni je da odlučim ko će da igra. Svi koji uđu, ja verujem da će da pomognu ekipi. Hoćemo da se koncentrišemo na meč, nadam se da će biti dovoljan jedan dan da se pripremimo. Verovatno će individualni kvalitet jednog igrača da odluči - zaključio je Ivanović na konferenciji za medije.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Trener Partizana Željko Obradović na konferenciji za medije rekao je:

- Mislim da smo bili strašno nervozni u prvom poluvremenu i da smo odigrali jednu od najgorih utakmica. U drugom poluvremenu zahvaljujući nekom velikom broju izmena koje sam hteo da pravim, uspeli smo da se vratimo i na kraju smo imali lepu priliku da stignemo. Međutim, na brzinu sam uspeo da pogledam neke stvari, to je skandalozno šta se dešavalo. Kako god, mnogo sam srećan da ćemo igrati 5. utakmicu u našoj Areni pred našim navijačima. Naravno da ću da iskoristim priliku da ih pozovem da navijaju fer i sportski. Da poštuju sve ljude iz Crvene zvezde koji budu došli. Naravno, stručni štab i igrače i nadam se da ćemo posle 5. utakmice imati priliku da razgovaramo ponovo o košarci, a ne o ovim stvarima koje su se ovde dešavale. Zaista ne bih voleo da ne dođemo ni u jednom trenutku u takvu situaciju na sledećoj utakmici ispred navijača Partizana. Molim ih da se ponašaju fer i sportski, da se igra košarka. To zaslužuju igrači Partizana i igrači Crvene zvezde. Delegat utakmice je zapisao sve što je bilo. Na prve 2 utakmice u Štark areni su pala dva novčića i jedan upaljač. I to sve stoji zapisano. Ja se nadam da neće ni to da bude. Molim navijače Partizana još jednom da ne bude tako. Igrači Partizana i Crvene zvezde zaslužuju jedno finale da se samo priča o košarci - zaključio je Obradović.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Autor: redportal.rs