Na kraju je mogao Partizan da ispusti prednost, ali su uspeli da odbiju napade 🤷‍♀️

Košarkaši Partizana nisu mogli na bolji način da započnu finalnu seriju, pošto su u prvoj utakmici iste bili bolji od Crvene zvezde sa 88:80 na svom terenu, gde su i samu utakmicu rešili sredinom druge deonice kada su otišli na prednost od 20 razlike, koju su potom umalo i ispustili na samom kraju.

Partizan - Crvena zvezda 88:80 (29:21, 27:15, 17:25, 15:19)

Dugo isčekivani derbi i nije pružio baš ono što se od njega očekivalo. Tačnije, Partizan je pokazao zašto je stigao do TOP 8 Evrolige i zašto je kao prvoplasirani završio regularni tok ABA lige, dok se u Crvenoj zvezdi neke kockice nisu baš posložile i ušli su bez želje i borbe u utakmicu.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Nonšalantna igra pulena Duška Ivanovića je bila i ogroman razlog zašto je Partizan ređao koš za košem. Najbolji napad u tekućoj sezoni Evrolige je pokazao sav svoj napadački potencijal, pogađali su u serijama, kako za tri, tako i dva, dok je Zvezda jednostavno spavala, kako piše Telegraf.rs.

Toliko su crno-beli bili nadmoćni da su na poluvremenu imali ogromnih +20, pa je na neki način trijumf i već mogao da im se pripiše, iako su na neki način uspeli da protraće tu prednost i uđu u egal, koji, na njihovu sreću, nije Zvezda iskoristila.

Autor: Telegraf.rs