Nakon 14 godina napušta Kraljevski klub

Dosadašnji fudbaler Reala Francuz Karim Benzema potpisao je trogodišnji ugovor sa Al Itihadom iz Džede, prenosi danas Al Arabija.

Real je pre dva dana saopštio da će Benzema posle 14 godina da napusti madridski klub, pošto je francuski napadač odbio da produži saradnju sa vicešampionom Španije.

Osvajač Zlatne lopte je prethodnih 14 godina bio član Reala, a sa madridskim klubom osvojio je 24 trofeja. Francuz je poslednji meč za Real odigrao u nedelju protiv Atletik Bilbaa (1:1), a upravo je Benzema sa penala bio strelac jedinog gola za madridski klub.

Benzema (35) je pre Reala igrao za Lion. Madridski klub je najavio za danas konferenciji za medije na kojoj će se francuski napadač zvanično oprostiti od Reala, a ujedno će objaviti gde će da nastavi karijeru.

Izvor blizak Al Arabiji navodi da će Benzema u klubu iz Saudijske Arabije zarađivati više od 100 miliona evra po sezoni. Al Itihad je ove sezone osvojio šampionsku titulu.

Vlasnici Njukasla preuzeli vlasništvo nad četiri kluba iz Saudijske Arabije

Fond za javna ulaganja iz Saudijske Arabije (PIF), koji je vlasnik 80 odsto engleskog fudbalskog premijerligaša Njukasla, preuzeće kontrolu nad klubovima Al Itihad, Al Ahli, Al Nasr i Al Hilal, prenose britanski Dejli mejl.

Britanski mediji navode da je PIF u dogovoru sa Vladom Saudijske Arabije pokrenuo projekat privatizacije i ulaganja u sportske klubove. Dejli mejl navodi da su ova četiri kluba iz Saudijske Arabije bila u vlasništvu države, ali ne i pod državnom kontrolom.

Pravila u većini fudbalskih liga ne dozvoljavaju da isti vlasnik ima dva kluba u istom takmičenju, ali to nije slučaj u Saudijskoj Arabiji. PIF će imati 75 odsto vlasništva u Al Itihadu, koji je nedavno postao šampion Saudijske Arabije, Al Ahliju, Al Nasru i Al Hilalu.

Za Al Nasr igra portugalski reprezentativac Kristijano Ronaldo, dok je Al Hilal zainteresovan za Lionela Mesija. Bivši napadač Reala Karim Benzema je potpisao ugovor sa Al Itihadom.

U saopštenju PIF-a se navodi da će biti osnovana neprofitna organizacija, koja će izabrati članove Upravnog odbora za svaki od četiri kluba.

Autor: Tanjug / redportal.rs