Urađena CELA studija na tu temu...

Kako prenosi portal Mondo, pred Rolan Garos francuski teniski savez je uradio veliko istraživanje na temu vređanja i negativnih komentara prema teniserima i teniserkama na internetu i otkrili su ono što već znamo. Sa ubedljivo najviše uvreda i ružnih komentara susreće se Novak Đoković. 

U poslednje vreme sve više tenisera i teniserki izlazi u javnost sa porukama koje dobijaju na društvenim mrežama, pa smo tako videli grozne uvrede za Olgu Danilović, kao i pretnje jednog navijača iz Srbije za rumunsku teniserku Andreu Prisakariju.

Merilo se koliko su puta teniseri i teniserke pominjani u negativnom svetlu na internetu, a u to su ulazili i negativni komentari i uvrede na same objave sportista na društvenim mrežama u poslednjih 16 meseci. Kada su teniseri u pitanju najviše negativnih tvitova je bilo o Novaku Đokoviću. čak 15 odsto svih pominjanja Srbina bilo je negativno. Takođe na postovima na kojima se on pominje na fejsbuku čak 11 odsto reakcija je ljuto. Srbina na internetu ocenjuju kao sebičnog i mnogi mu žele da ne osvoji više nijedan grend slem. Jedini koji je blizu po broju negativnih komentara Srbinu je Grk Stefanos Cicipas koji je pomenut negativno u 15 odsto slučajeva, ali malo bolje stoji na mreži Fejsbuk.

Što se tiče žena Arina Sabalenka je najomraženija sa 15 odsto tvitova koji je prozivaju, vređaju ili pominju u negativnom kontekstu, a pet odsto reakcija na objave o njoj na društvenim mrežama je propraćeno reakcijom ljuto. Sa 10 odsto negativnih komentara na drugom mestu je Eleba Ribakina, a tu pziciju deli i Karolina Garsija, dok je Iga Švjontek sedam odsto puta pomenta u negativnom kontekstu.

Autor: Mondo.rs