Nezaustavljiv!

Kako prenosi portal Mondo, Nikola Jokić ove sezone dominira NBA ligom, trenutno je u trci za treću uzastopnu MVP titulu sa Džoelom Embidom. Saigrač Aron Gordon je tako u razgovoru za Denver Post biranim rečima nahvalio srpskog centra, nakon još jedne dominantne utakmice protiv Milvokija, gde je Jokić u direktnom okršaju nadigrao Bruka Lopeza, jednog od najboljih defanzivaca lige.

Kako je naveo:

Niko ne može da zaustavi Džokera, čoveče, nije me briga, odbrambeni igrač godine, nije bitno. Bio je fauliran. Ako ga ne faulirate, nećete ga zaustaviti, faulirao ga je, a on je davao poene.

Jokić je u pobedi protiv Milvokija zabeležio 31 poen, 11 asistencija i šest skokova uz dobar procenat šuta iz igre. Na liniji slobodnih bacanja se našao 11 puta, a kako je rekao Gordon:

Njegov rad nogu, kretnja oko obruča, način na koji razume odbranu i igra je... Ma, neverovatno, nivo ispred bilo čega što sam ikada video.

Denver je nakon pada forme, konačno izašao iz rezultatske krize i ponovo nižu uspehe, do kraja regularnog dela sezone je ostalo još samo sedam utakmica. Nagetsi su i dalje zacementirani na prvom mestu zapadne konferencije sa 50 pobeda i 24 poraza. Jokić ove sezone u proseku beleži 24 poena, 9,9 asistencija i 11,8 skokova i sve ukazuje da mu je ovo najbolja sezona od kako je počeo da igra za tim iz Kolorada.

Autor: Mondo.rs