Predsednik Zvezde potpuno otvoreno o Glikmanu, Partizanu, finansijama...

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović održao je vanrednu konferenciju za medije, u kojoj je govorio o svim aktuelnostima vezanim za ovaj klub.

Poslednjih dana u medijima i košarkaškoj javnosti izuzetno je aktuelna tema kazna koju je Evroliga odredila Crvenoj zvezdi i nemogućnost registracije Kampaca, što je bila i glavna tema Čovićevog obraćanja.

On je ponovio tvrdnje iznete u jutrašnjem gostovanju na TV Hepi o tome da je sportski direktor Partizana vršio pritisak na pojedine klubove i institucije Evrolige da optuže i kazne Crvenu zvezdu.

Čović je spomenuo da je poslednjih 11 godina Crvena zvezda od države dobila 37% svojih prihoda, dok je ostatak sama zaradila. On je to objasnio činjenicom da košarka nije komercijalni sport i da bez podrške države ne može biti vrhunskih rezultata. Istakao je da bi voleo da vidi transparentno i podatke ostalih klubova, aludirajući na Partizan.

Kada je reč o Maršalu Glikmanu, Čović je istakao da se nada sastanku sa njim i da Crvena zvezda nije dobila zvaničan odgovor na svoju molbu za amnesiju. Spomenuo je da smatra neozbiljnim potezom da izvršni direktor klubu odgovara preko intervjua za medije.

Predsednik Crvene zvezde je istakao da Zvezda neće ulagati žalbu na odluku suda za sportsku arbitražu u Lozani, jer bi to bilo besmisleno trošenje resursa, dok bi odluka bila doneta značajno nakon isteka roka za registrovanje Kampaca.

Na kraju intervjua Čović je otkrio da Crvena zvezda ima nameru da izgradi svoju halu za treninge i utakmice. Nije precizirao detalje, ali je rekao da će o tim namerama razgovarati i sa zvaničnicima Evrolige, u kontekstu ozbiljnosti kluba i planova da u budućnosti ulaže u infrastrukturu.

Istakao je još da ni hala Aleksandar Nikolić, niti Štark Arena nisu vlasništvo ni Crvene zvezde ni Partizana i da Zvezda ima nemaru da neke od utakmica u budućnosti igra u Areni.

IZVOR: YT / KK Crvena zvezda Merianbet

Autor: redportal.rs