Prvi evroligaški susret između večitih rivala zakazan je za četvrtak

Još samo 2 dana dele nas od istorijskog trenutka kada će večiti rivali Partizan i Crvena zvezda odmeriti snage u jednom evropskom takmičenju.

U četvrtak u 20.30 časova Partizan dočekuje Crvenu zvezdu u rasprodatoj Štark Areni, a glavno pitanje bilo je da li će crveno-beli imati podršku svojih navijača.

Ovim povodom oglasio se Partizan i objavio Izveštaj sa bezbednosnog sastanka uoči predstojećeg evroligaškog derbija:

- Predstavnici bezbednosnih struktura, Crvene zvezde MTS, Partizana Mozzart Bet, Ticketline-a i Štark arene, obavili su jutros redovan sastanak uoči predstojeće utakmice 12. kola Evrolige u kojoj se po prvi put u istoriji ovog takmičenja sastaju Partizan Mozzart Bet i Crvena zvezda MTS.

Kao što je od ranije poznato, sve ulaznice za ovaj meč su rasprodate a na sastanku je konstatovano da je više od 3.000 ulaznica, pretežno za Nivo 400 prodato u slobodnoj prodaji, bez ikakvih ograničenja.

Pretpostavka svih prisutnih je da se u tom broju našao i određeni, ne veliki broj simpatizera Crvene zvezde MTS koji su datu priliku iskoristili da kupe ulaznice i na taj način prisustvuju utakmice. Naravno, prema Zakonu o sprečavanju nasilja na sportskim borilištima, svi kupci ulaznica su priložili svoja dokumenta i podaci o njima su uneti u bazu podataka koja je podeljena i sa predstavnicima bezbednosnih struktura.

Iako je prvobitno bilo planirano da na Nivou 400 postoji jedan sektor namenjen simpatizerima Crvene zvezde MTS, procena i preporuka bezbednosnih struktura je bila da se od toga odustane, zbog čega i nije postojala odvojena prodaja ulaznica za gostujuće navijače.

Ovom prilikom, svim prisutnima je predočeno da će u dvorani biti poštovana numeracija sedišta i da nikakvo eventualno grupisanje navijača van svojih mesta neće biti dozvoljeno. Takođe, iz bezbednosnih razloga neće biti dozvoljeno unošenje bilo kakvih transparenata u halu, niti bilo kakvih navijačkih obeležja gostujućeg kluba.

Poseban ulaz za gostujuće navijače neće postojati, te zbog toga bilo kakav pokušaj grupnog dolaska na utakmicu od strane simpatizera Crvene zvezde MTS neće biti dozvoljen.

KK Partizan Mozzart Bet još jednom poziva sve navijače da u Štark areni daju pozitivan primer sportskog i fer navijanja i da svu svoju energiju usmere na podršku crno-belima, bez ikakvog vređanja ili ubacivanja predmeta u teren. Ovaj meč je ispit zrelost kako za Klub, tako i za navijače. Pokažimo da je crno-belima mesto u eliti po svim mogućim parametrima! Kako na terenu, tako i na tribinama - navodi se u saopštenju.

View this post on Instagram

A post shared by KK Partizan Mozzart Bet (@partizanbc)

IZVOR: IG / @partizanbc

Autor: redportal.rs

#crvena zvezda

#evroliga

#navijaci

#partizan