Najpre je, posle uvodnih rečenica, obelodanio da ostaje na kormilu "orlova".

Fudbalska reprezentacija Srbije je u petak okončala svoje nastupe u grupnoj fazi Svetskog prvenstva, a selektor Dragan Stojković Piksi se posle eliminacije sa Mundijala obraća javnosti.

Podsetimo, Srbija je ispala sa Svetskog prvenstva, Švajcarska ju je pobedila posle preokreta, nakon čega se Piksi obratio na konferenciji za medije.

- Prvo želim da čestitam Švajcarskoj na zasluženoj pobedi. Sigurno da rezultatom nismo zadovoljni, što je i normalno. Ali, s ozbirom na sve probleme koje smo imali, od dolaska na Svetsko prvenstvo, imajući u vidu fizičku situaciju, a da budem precizan, povrede ključnih igrača. Učinili smo sve da ih vratimo da budu u servisi ekipe, ali, očigledno, to je bilo previše za nas. Momci su se borili koliko su mogli, dali su sve od sebe, ali to za ovaj nivo takmičenja apsolutno nije dovoljno. Ali, rekao sam zašto je to tako, od njih ne mogu da očekujem više nego što su pokazali. Što se tiče mog nastavka rada... Pa, naravno, mi u martu počinjemo kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i imamo želju da se tamo vratimo posle 24 godine - započeo je Piksi obraćanje javnosti.

- Igračima sam pružio ruku, rekao da moramo da budemo veliki i kada nam ide, i kada nam ne ide. Potpuno mirna atmosfera. Momci, u ovom stanju, u kakvom su, zaista su pružili maksimum. Nekim igračima moram da skinem kapu. Mnogi drugi ne bi ni pomislili da igraju, a oni su istrčali i dali maksimum. Sigurno da smo imali probleme u toj defanzivnoj igri, ali to je već za malo dublju analizu. Ovo je Svetsko prvenstvo i morate da imate sve igrače potpuno zdrave, sve u top formi i u onom zdravstvenom stanju u kom su bili u kvalifikacijama za ovaj Mundijal. Mi, međutim, nismo imali sreće s tim stvarima i ja sam bio vrlo zabrinut i neraspoložen kada smo krenuli na put za Bahrein, jer sam imao tačnu sliku igrača i znao da će biti jako teško napraviti bolji rezultat.

Autor: Novosti.rs