Iskusni plejmejker u opremi Orlova posle skoro godinu i po dana

Stefan Jović vraća se u reprezentaciju Srbije! Selektor Svetislav Pešić odredio je spisak od 24 kandidata za gostovanje Velikoj Britaniji 11. novembra u Njukaslu i susret sa Turskom tri dana kasnije u Beogradu, a na istom se našao i iskusni plejmejker iz Niša, piše Mozzartsport.

Selektor Pešić se za ovu opciju odlučio kako bi pojačao konkurenciju među organizatorima igre pošto su trenutno jedine opcije Aleksa Uskoković i debitant Nikola Topić. Selektor je u razgovoru za Mozzart Sport najavio da se čekao kontrolni izveštaj Alekse Avramovića, ali mu je longeta ipak ostala na ruci.

Jovićevo iskustvo biće od velikog značaja za Srbiju, uprkos činjenici da je poslednji takmičarski meč odigrao sredinom maja u dresu Panatinaikosa.

On je kompletno leto proveo u svakodnevnom individualnom radu i na relaciji Beograd – Niš, kako bi bio na oku selektoru i njegovom timu.

Foto: redportal.rs/M.V

Procenjeno je da je Jović spreman da pomogne Srbiji u dve teške utakmice, što bi takođe trebalo pozitivno da utiče na njegov definitivni povratak klupskoj košarci.

Podsetimo, Jović se u opremu nacionalnog tima vraća posle skoro godinu i po dana. Tačnije, poslednji put za Orlove je nastupao protiv Filipina u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Tada je, nažalost, doživeo rupturu mišića lista zbog čega je sa parketa bio odsutan sve do početka godine. Kasnije je potpisao za Panatinaikos u kojem se zadržao do leta.

Selektor je na spisak stavio i Dejana Davidovca, što bi mogao da bude signal njegovog dolaska iz Moskve, dok Nikola Milutinov definitivno nije bio u mogućnosti da pomogne reprezentaciji.

Kao što je najavljeno, iz redova večitih rivala na spisku su Danilo Anđušić, Balša Koprivica, Uroš Trifunović, zatim Nemanja Nedović, Luka Mitrović, Ognjen Dobrić i pomenuti Nikola Topić. Marko Jagodić Kuridža je još jedan od igrača koji su igrali na Evrobasketu i biće na raspolaganju selektoru za naredna dva meča. U ekipu se vraća i Marko Jeremić, koji je prve nastupe upisao kod Igora Kokoškova u kvalifikacijama za Evrobasket.

Foto: redportal.rs/M.V

Tu je i nekoliko evroligaša (Nikola Kalinić, Vladimir Lučić, Marko Gudurić, Vanja Marinković), ali oni izvesno neće biti na raspolaganju selektoru za prvi meč, 11. novembra protiv Velike Britanije u Njukaslu, već bi mogli da budu za drugi, 14. novembra protiv Turske u Beogradu.

Dakle, za utakmice sa Velikom Britanijom i Turskom pozvani su: Danilo Anđušić, Nemanja, Dangubić, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Marko Gudurić, Marko Jagodić-Kuridža, Ognjen Jaramaz, Marko Jeremić, Stefan Jović, Nikola Kalinić, Balša Koprivica, Vladimir Lučić, Vanja Marinković, Vasilije, Micić, Dušan Miletić, Luka Mitrović, Nemanja Nedović, Marko Pecarski, Aleksa Radanov, Dušan Ristić, Boriša Simanić, Nikola Topić, Uroš Trifunović i Aleksa Uskoković.

Autor: mozzartsport.com

#Srbija

#reprezentacija

#stefan jovic

#svetislav pesic