Srbina očekuje Masters turnir u Parizu

Novak Đoković izjavio je da je motivisan da ispiše istoriju tenisa i da će jednog dana da se povuče kao što je to učinio Švajcarac Rodžer Federer.

Đoković je, u razgovoru sa bivšom francuskom teniserkom Marion Bartoli za RMC sport, ponovio da je iza njega teška godina. Bartoli je pitala srpskog tenisera da li smatra da je najbolji teniser svih vremena.

- Mnogo je parametara o kojima bi trebalo da se diskutuje. Ja sam veoma motivisan da pišem istoriju našeg sporta, a drugima prepuštam da o tome polemišu - rekao je Đoković uoči starta Mastersa u Parizu.

Đoković je govorio i odluci Federera da se penzioniše. Švajcarac je u septembru na Lejver kupu odigrao poslednji meč u profesionalnoj karijeri.

- To je bilo jedinstveno iskustvo, biti akter tog događaja. Neverovatno je što je Rodžer uradio na terenu i van terena. Izuzetno ga poštujem. Naravno da mi je na terenu on pre svega bio rival. Ja sam profesionalac, želim da pobedim. Ali, te noći, rivalstva nije bilo, samo ogromno poštovanje. Nadam se da ću jednog dana ja moći da odem kao Rodžer. To je bio divan trenutak - naveo je srpski teniser.

Đoković je ove sezone igrao samo na devet turnira.

Srpski teniser je Masters u Parizu osvajao šest puta u karijeri.

Autor: B92.net

#federer

#masters

#novak djokovic

#pariz