Turska je uspela da nadoknadi 21 poena razlike, ali je Srbija ipak pobedila u Istanbulu

Košarkaška reprezentacija Srbije na dramatičan način je ostvarila novu pobedu u kvalifiakcijama za Svetsko prvenstvo, a selektor "orlova" Svetislav Pešić imao je samo reči hvale za svoje izabranike.

Podsetimo, Turska je uspela da nadoknadi 21 poena razlike, ali je Srbija ipak pobedila u Istanbulu, osnaživši tako svoje šanse da prođe na Mundobasket.

Odmah posle meča, Pešić je izašao pred turske novinare i ovako analizrao dramatičnu utakmicu "orlova":

- Prvo, čestitke mojoj ekipi. Veoma važna pobeda za nas, ali važno nam je bilo i kako smo igrali. Tih 20 prvih minuta je recept kako želimo da igramo na Evropskom prvenstvu. Odlična je tada bila odbrana, naša najbolja do sada, a veoma pametno igranje u napadu. Ali, to nije iznenađenje za mene. Ja znam da imamo talenat u napadu, nama treba da ponovimo  ovakvu odbranu u narednim mečevima - započeo je strageg nacionalne selekcije Srbije.

Gotovo u dahu je dodao i sledeće:

- Ali, drugih 20 minuta... Razlog zbog kog smo izgubili ritam je bio turski tim. Domaćini su rizikovali na parketu, igrali agresivanu odbranu, na ivici faula... Ne bih mogao da kažem da je baš svaki kontakt bio prekršaj, ali bili su veoma agresivni. To je razlog zašto smo izgubili kontrolu utakmice, ali, možda to i nije loše u smislu naše pripreme za Evropsko prvenstvo. Važno je što smo se rezultatski vratili, pokazali smo ne samo karakter i pobednički mentalitet, već smo u poslednjih pet minuta vrlo jasno pokazali šta hoćemo da igramo u napadu. To je druga važna stvar za mene - zaključio je Svetislav Pešić.

Autor: Novosti.rs

#Kosarka

#pesic

#svetislav pesic