Peković je bio jedini kandidat, a dobio je jednoglasnu podršku 52 prisutna delegata na Skupštini KSCG

Nikola Peković i zvanično je novi predsednik Košarkaškog saveza Crne Gore (KSCG), odlučeno je na današnjoj Skupštini.

Peković je bio jedini kandidat, a dobio je jednoglasnu podršku 52 prisutna delegata na Skupštini KSCG. Na čelu saveza nasledio je Veselina Barovića.Nekadašnji košarkaški as četvrti je predsednik KS Crne Gore, nakon Barovića, Mila Đukanovića i Igora Lukšića. Peković je do sada obavljao funkciju menadžera košarkaške reprezentacije Crne Gore.

On se zahvalio na izboru za predsjednika KSCG i privilegiji što su skupštinski delegati baš u njemu prepoznali čovjeka koji zavređuje tu funkciju.

- Nisam čovek velikih govora i praznih reči, već konkretnih dela i rezultata. Ciljevi su uvek najveći - očekujem predan rad svih ljudi u Savezu, a obećavam moj takav rad i posvećenost. Obećavam rad u košarci na još većem nivou, popularizaciju sporta kod mlađih kategorija, generacija koje dolaze kao podrška reprezentativnom sportu i klubovima ponaosob - kazao je Peković.

On smatra da je to jedini način da se kvalitet košarke u Crnoj Gori podignemo na viši nivo i stvori potencijal koji će omogućiti da se teži najvećim ciljevima i medaljama.

Peković je rođen u Bijelom Polju 3. januara 1986, a već sa 17 godina počeo je inostranu košarkašku karijeru, pošto je 2003. postao član Atlasa. Igrao je u Avali, a na najvećoj sceni počeo je da se dokazuje u dresu Partizana. Sa crno-belima za tri godine osvojio je tri titule prvaka Srbije, dva trofeja Jadranske lige i kup Radivoja Koraća. Godine 2008. bio je MVP F4 Jadranske lige čime se nametnuo Panatinaikosu. Sa grčkim velikanom potpisao je trogodišnji ugovor i pomogao je da ekipa stigne do titule u Evroligi 2009. godine, kada je bio član idealne petorke elitnog evropskog takmičenja.

Kao jedan od najboljih evropskih centara prešao je u redove Minesote koja ga je draftovala 2008. godine kao 31. pika. U Minesoti je proveo sedam godina, a najbolje partije pružio je u sezoni 2013/14. kada je uz prosek od 17,5 poena i 8,7 skokova predvodio "vukove" do 40 pobjeda u sezoni.

Autor: redportal.rs

#Košarkaški savez Crne Gore

#Nikola Peković

#Predsednik