Tragedija dobila sudski epilog

Prošlo je već 3 godine od kako se ceo svet suočio sa neverovatnim šokom nakon vesti o smrti kapitena Fiorentine, 31-godišnjeg Davidea Astorija.

Naime, odbrambeni fudbaler nije se probudio u hotelskoj sobi na dan kada je njegova ekipa trebalo da odigra prvenstveni duel protiv Udinezea. Preminuo je u snu, pod nerazjašnjenim okolnostima.

Sada je ova tragedija, kako prenose Sportske.net dobila i sudski epilog. Naime, nekadašnji sportski savetnik u Fiorentini Đorđo Galanti je odlukom suda u Firenci osuđen na jednogodišnju uslovnu kaznu zatvora zbog smrti kapitena Fiorentine u noći između 3. i 4. marta 2018. godine.

U to vreme Galanti je bio direktor Centra za sportsku medicinu u Fiorentini, a optužen je zbog toga što je on poslednji koji je radio provere zdravstvenog stanja Astorija i stavio svoj potpis na sertifikat za bavljenje sportom preminulog fudbalera.

Galanti je preko svog advokata obavestio javnost da nije zadovoljan izrečenom presudom. Međutim, s obzirom da italijansko pravosuđe u ovakvim slučajevima predviđa trostepeni postupak, Galanti će imati prostora za žalbu na ovu odluku.

- Obavestio sam klijenta o kazni i on je šokiran. ova odluka ostavlja gorak ukus u ustima, radićemo na žalbi - rekao je advokat Đorđa Galantija.

Ostaje da se vidi hoće li u višim stepenima postupka biti otkriveni bliži detalji Astorijeve smrti ili će sve ostati pod velom misterije.

Autor: redportal.rs

#astori presuda

#astorija presuda

#astorijeva presuda

#astorijeva smrt

#osuđen zbog astorijeve smrti

#osuđen zbog smrti astorija