Pripreme su u toku

Srbija je čekala čak 9 godina na novi ATP turnir u Beogradu Serbia open koji se poslednji put održao 2012. godine!

Kako je Budimpešta odustala od organizacije takmičenja iz serije 250, Srbija je preuzela licencu i dovela turnir u glavni grad.

Serbia open počinje za 5 dana, a prethode mu kvalifikacije, koje će se održati za vikend.

Turnir će se održati od 19. do 25. aprila na glavnim terenima teniskog centra Novak na Dorćolu, na kome se trenutno održava čelindžer za slabije rangirane tenisere.

Dok se Masters turnir iz serije 1000 uveliko održava u Monte Karlu, na kome je Đoković danas zabeležio pobedu, pripreme pred Serbia open su u završnoj fazi i uskoro će sve biti spremno za pravi teniski spektakl u srpskoj prestonici.

Direktor turnira Đorđe Đoković izjavio je:

- Ponosni smo na odziv igrača za oba turnira, a ujedno smo srećni što veliki broj naših igrača ima priliku da igraju u Beogradu i to je najbolja promocija tenisa u našoj zemlji. Serbia open je zahtevan događaj, iz dana u dan napredujemo u organizacionom smislu i jedva čekamo da dočekamo najbolje tenisere sveta. Nadam se da će nas poslužiti vreme, ali isto tako i da će sledeće godine situacija biti bolja i da ćemo imati priliku da tribine na Dorćolu budu pune. Trudićemo se da maksimalno ispoštujemo protokole i kompletna organizaciona pravila ATP-a, jer želimo da zaštitimo i učesnike i samu organizaciju. Trudimo se da teniserima napravimo ugođaj, da sve bude kako treba, lepo, udobno i da iz Beograda odu sa osmehom na licu i da se uzbuđeni vrate i sledeće godine.

Foto: Instagram.com/@serbiaopen

Podsetimo učesnici turnira su najbolji teniser sveta Novak Đoković, Dominik Tim (Austrija) koji je 4. na svetu, Mateo Beretini (Italija) 10. igrač sveta, Gael Monfis (Francuska) koji je trenutno 14. na svetu, Atslan Karasev (Rusija) 27. igrač sveta.

Od srpskih tenisera igraće Dušan Lajović, Filip Krajinović, Miomir Kecmanović i Laslo Đere. Vajld karte su dobili Viktor Troicki, Nikola Milojević i Danilo Petrović.

Turnir će imati i humanitarni karakter tako što će se postizanjem svakog asa donirati novac Novak Đoković Fondaciji za projekat koji je upućen roditeljima budućih sportista Kreni putem šampiona.

Usled epidemioloških mera u suzbijanju koronavirusa, turnir će biti odigran bez prisustva publike.

Autor: redportal.rs / serbiaopen.org

#atp

#beograd

#novak djokovic

#serbia open

#turnir