U napetom prvom setu nije bilo brejk lopti, jer su oba igrača dominirala na servisu

Đokovićev pokušaj da u nedelju doda 100. titulu u singlu u svoju bogatu kolekciju trofeja bio je osujećen nakon što ga je trenutni broj jedan Janik Siner pobedio sa 7-6 (7-4), 6-3 u finalu Mastersa u Šangaju.

Novak je bio na putu da postane tek treći igrač koji je osvojio 100 titula u singlu na turnirima, nakon Džimija Konorsa (109) i rivala Rodžera Federera (103).

U napetom prvom setu nije bilo brejk lopti, jer su oba igrača dominirala na servisu. Đoković, koji u svojoj karijeri poseduje 24 Grend slem titule, izgubio je samo pet poena u šest servis gemova.

Set je odlučen u taj-brejku, gde je Siner, koji je u poslednjih godinu dana pobedio u skoro 70% taj-brejkova, uzeo prva četiri poena zaredom i osvojio prvi set nakon što je Đokovićev povratni udarac završio van terena.

Đokovićev servis je izgubio na snazi u drugom setu, a dvostruki Grend slem šampion Siner napravio je brejk za vođstvo od 3-1 nakon što je poslao snažan forhend niz liniju.

Još dva sigurna servis gema približila su Sinera pobedi, a meč je završio snažnim asom, osvojivši finale za sat i 37 minuta.

IZVOR: YT / tennistv

Šampion US Opena i Australijan Opena, Siner, koji je izjednačio međusobni skor sa Đokovićem na 4-4, osvojio je sedam ATP titula ove godine i obezbedio prvo mesto na kraju godine ranije ove nedelje.

Pobeda u Šangaju donela mu je četvrtu ATP Masters 1000 titulu u karijeri, i treću ove godine, pored titula u Sinsinatiju i Majamiju.

Autor: Redportal.rs