Selektor Srbije održao konferenciju

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi objasnio je što na spisku nema Dušana Vlahovića i Sergeja Milinković-Savića ni za drugu akciju u Ligi nacija.

Naš centarfor, uredno igra za Juventus na dva fronta u Seriji A i Ligi šampiona, daje golove, ali ga među orlovima nema posle Evropskog prvenstva, isto kao ni veziste Al Hilala Milinković-Savića.

Selektor je, pred mečeve sa Švajcarskom (12. oktobar) i Španijom (15. oktobar), pričao o temi koju zanima srpsku javnost. Za Vlahovića je rekao da su porodični razlozi i dalje razlog zašto ga nema među Orlovima, dok je Stojković izostanak SMS-a objasnio zajedničkom odlukom iz psihičkih razloga.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Piksi primoran da već menja spisak!

- Njihov nedolazak ovoga puta je zajednički dogovor. Naravno da smo razgovarali. I sa Vlahovićem ostaje isto - privatni problemi, familijarni. Kako mi je rekao, jedino vreme kada može da se posveti tome je vreme tokom reprezentativne pauze. Poštujem to. Javnost mora da zna, niti je problem FSS, niti reprezentacija, niti selektor. Što se Sergeja tiče, isto sam razgovarao. Zajednička je odluka da preskoči ovaj termin. Već u novembru će biti na psihičkom planu spreman da se priključi. To je sve naš dogovor - rekao je selektor.

Ostaje nam da sačekamo neke nove akcije orlova u sledećim mesecima. Ostao je još novembar kada čekamo Dansku i gostujemo Švajcarskoj, a od sledeće godine kreću mundijalske kvalifikacije za turnir u SAD, Meksiku i Kanadi 2026. godine.

Autor: sportal.blic.rs