Najmlađi srpski igrač ikada u elitnom takmičenju

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Intera u Milanu (4:0), u utakmici drugog kola Lige šampiona, ali prvak Srbije dobio je novog rekordera u vidu Andrije Maksimovića, koji se našao u startnoj postavi.

Zaigrao je Andrija Maksimović sa 17 godina, tri meseca i 26 dana u Ligi šampiona i postao najmlađi fudbaler Crvene zvezde, ali i čitavog srpskog fudbala koji se našao na terenu u elitnom evropskom takmičenju.

Rekord koji je srušen datira iz prošle sezone kada je Kosta Nedeljković zaigrao 25. oktobra 2023. godine protiv Lajpciga sa 17 godina, 10 meseci i devet dana.

O tome da u Zvezdi mladi igrači dobijaju šansu govori detalj da je prošle takmičarske godine u Ligi šampiona zaigrao i Jovan Mijatović, takođe na tom meču sa 18 godina, tri meseca i 14 dana.

Maksimović je tako u Ligi šampiona zaigrao pre mnogih Zvezdinih legendi koji su tu privilegiju imali tek po navršenom punoletstvu. Tu se misli na vedete kao što su Dragan Džajić, Vladimir Petrović Pižon ili Ratomir Dujković, ali i mnogi drugi.

Autor: sportal.rs