Velika korist za srpski fudbal doneli crveno-beli

Fudbalski klubovi iz Srbije nisu se baš proslavili u evropskim kvalifikacijama ovog leta. Utisak je drastično popravila Crvena zvezda plasmanom u Ligu šampiona. Navijači crveno-belih radovali su se pobedi nad Bode Glimtom, ali razloga za slavlje imaju i ljubitelji fudbala širom Srbije.

Naime, Zvezda je plasmanom u Ligu šampiona obezbedila srpskom fudbalu 9.000.000 evra od UEFA. Novac je predviđen za superligaške klubove, a sve u cilju poboljšanja infrastrukture.

View this post on Instagram

A post shared by FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk)

IZVOR: IG / crvenazvezdafk

Svedoci smo da se širom Srbije grade novi stadionu, pa tamo superligaški fudbal gledamo na novim stadionima u Zaječaru, Loznici i Leskovcu, a treba podsetiti da i TSC ima novi stadion.

Ova finansijska injekcija će značakno doprineti poboljšanju fudbalske infrastrukture u Srbiji, ali ne samo za navijače već i za igrače. Bolji uslovi će pomoći da se fudbal razvija i da se budući igrači stvaraju u boljim uslovima.

Na osnovu ranijih i ovog učešća crveno-belih u evrospkim takmičenjima srpski fudbal je potpomognut sa preko 24.000.000 evra! Nije malo.

Autor: redportal.rs