Večeras najvažniji meč u sezoni za crveno-bele

Fudbaleri Crvene zvezde večeras od 21.00 čas dočekuju ekipu Bode Glimt u revanš meču plej-of-a za Ligu šampiona. ⚽

Crveno-beli su se iz Norveške vratili sa golom zaostatka (2:1), ali sada pred svojom publikom na domaćem terenu imaju šansu za preokret i jesen u Ligi šampiona.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Pred spektakl na stadionu Rajko Mitić šef stručnog štaba Vladan Milojević izneo je svoja očekivanja na konferenciji za medije:

- Očekuje nas drugo poluvreme na našem stadionu. Poznat je rezultat svima iz prve utakmice. Veliki značaj ima ovaj meč, ulog je ulazak u LŠ. U prvom duelu Bodo je bio bolji i pobedio (2:1), ali tad je završeno prvih 90 minuta. U međuvremenu smo se oporavili, pojedini igrači su se podigli. Igramo protiv dobre ekipe, ali ovde nema loših timova. Oni imaju sistem rada i igre. Neće biti ništa manje teže nego u Norveškoj. Na nama je da budemo spremni. Imamo problema kod pojedinih igrača, ali ne tako velikih. Videćemo za sastav. Moramo da se borimo i damo sve od sebe. Igramo kod kuće, biće pun stadion. Probaćemo da odradimo što nam je taktička zamisao. Uradićemo sve da uđemo u grupnu fazu LŠ - započeo je obraćanje medijima Milojević.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Red portal (@redportal.rs)

IZVOR: IG / @redportal.rs

Za sve rezultate, kako je rekao, odgovoran je isključivo on.

- Reći ću sada i zauvek - ja sam najodgovorniji za sve što je bilo i biće. Igramo protiv ekipe koja ima trenera od 2017. godine, svake godine dižu svoj nivo. Ne menjaju puno igrače, imaju sistem koji je trenutno u fudbalu nezamisliv. Mi još uvek nismo na maksimumu i nadam se da ćemo biti bolji od ove utakmice. Imamo dosta novih igrača, tako da ne znam da li će Bode igrati drugačije nego uobičajeno. Pokušaćemo da sprečimo vrline i iskoristimo njihove mane i naš plan sprovedemo u delo - poručio je.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

U mislima je samo utakmica protiv Bodea.

- Svako ima pravo na svoj stav... U ovom trenutku razmišljamo samo o sutrašnjoj utakmici. Veliki je ulog igrati u Ligi šampiona, sve je već rečeno. Uradićemo sve što možemo, daćemo sve od sebe... Skloni smo tome da nam je svaka utakmica na život i smrt. Na nama je da izađemo spremni i da uz naše navijače pokušamo da pobedimo i neka bude po Božjoj volji - naglasio je Milojević.

Strahu, prema njegovim rečima, mesta nema.

- Igram fudbal od svoje devete, a imam 54 godine... Drugačije gledam na stvari ja, drugačije mediji, javnost. Nikada ni za jedan klub nisam pričao ni o jednom klubu, niti davao prognoze. Živimo malo u drugačijem svetu, ne znam da li je namerno, ali ima zlonamernosti o svemu tome. Ovde ćete da vidite puno klubova, postoje tri takmičenje, fudbal se brzo razvija, sve zemlje imaju dobre budžete, trenere, sisteme, igrače. U plej-ofu nema loših ekipa, možda je neko atraktivniji, ali sve su ekipe za poštovanje. Mi smo Zvezda, istorija nam ne dozvoljava da se nečega plašimo. Nije igranje u Zvezdi lako, veliki je pritisak, velika su očekivanja. Na nama je da ostvarimo snove naših porodica, navijača... Da li ćemo uspeti ili ne - videćemo - dodao je Milojević.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Red portal (@redportal.rs)

IZVOR: IG / @redportal.rs

O navijačima je imao samo reči hvale.

- Šta reći o našoj atmosferi i navijačima... Oni su šampioni Evrope što se toga tiče, generalno su svaki put oni ti koji prirede nešto spektakularno, verujem da će tako biti i sutra. Ponosan sam na njih, svi koji su igrali na Marakani znaju kakva je atmosfera i svi su pričali o tome, a nama je privilegija da imamo takvu podršku - jasan je bio trener crveno-belih.

Na pitanje da li igrači vežbaju penale, kratko je odgovorio.

- Igrači vežbaju penale posle svakog treninga, sve je to segment igre.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Odlaganje u domaćem šampionatu ne vidi kao problem.

- Mislim da je i u prošlosti Zvezda odlagala utakmice, tako da to nije slučaj samo kod nas. Nije problem odlaganje, nego da imamo više vremena koja nam je jako bitna i svima je jasno da je ovaj dvomeč najbitniji, veliki ulog. Moramo da budemo skoncetrisani, nisam nešto za ta odlaganja i smatram da nismo ništa loše uradili u smislu regularnosti prvenstva. Svakako nam je značilo, da imamo više vremena za trening - istakao je on.

Pripreme su protekle najbolje moguće.

- Pripremali smo utakmicu onako kako smo smatrali da je najbolje i u okviru naših mogućnosti. Nemamo mi samo navijače, imamo i protivnika, koji nas puno puta iznenadi ili ne iznenadi. Sve je to iza nas i ne bih se vraćao na prvu utakmicu. Ekipi koja je fizički dobro pripremljena, morate da odgovorite na isti način - zaključio je Milojević.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Red portal (@redportal.rs)

IZVOR: IG / @redportal.rs

Podsetimo, revanš meč između Crvene zvezde i Bodea je na programu u sredu od 21.00 čas, a karte su gotovo sve rasprodate.

Autor: redportal.rs