Rim spreman da kruniše novog princa

Istorija fudbala bogata je mnogim ljudima koji su imali velike karijere, osvajali mnoge trofeje i rušili sve rekorde. Međutim, nema mnogo onih koji su osvajali srca više generacija i živeli život nalik prinčeva.

Fudbalski svet je nešto posebno, svet emocija. Ljubav i mržnja se prepliću na svakom koraku, ali poštovanje koje se zadobije kod navijača retko kad se gubi. Nekad je to nemoguće. Svet je plakao kada je otišao Maradona, Argentina je plakala kada je Mesi spustio trofej prvaka sveta na argentinsko tlo. Rim je plakao kada je Toti kačio kopačke o klin. Srbija je plakala kada je otišao Siniša Mihajlović. To je bio jedini put kada sam video oca da plače... Bio je one noći na Marakani kada je Siniša ubacio loptu u sredinu, kada se nebo otvorilo i kada je stadion eksplodirao.

Bila su to vremena kada se fudbal igrao da bi se dokazalo ko je najbolji, kada se sport igrao da bi se udvaralo damama, kada je bila važnija čast od kvaliteta i cene kopački. Fudbal je postao globalni biznis u kom novac vrti gde burgija neće, a retki su oni koji ne daju da rupu provrte ni burgija, a ni novac.

Arapske pare provrtele su mnoge ljudske principe, a fudbal svele na prosečan biznis. U moru velikih transfera i odlazaka na istok pojavio se tračak nade, tračak svetlosti, tračak razuma, tračak romantike. Pojavio se čovek koji je rekao NE! Pojavila se prodica koja je rekla NE!

Ljubav je pobedila! Fudbal je živ!

Mnogi se milenijumima pitaju šta je to ljubav. Da li je strast? Da li je pažnja? Da li je to emocija koja se ne može opisati rečima? Da li je to trenutak kada nam se grudi skupljaju, krv ne dopire do mozga i pravi od ljudskog bića životinju? Ne znam!

Ono što znam je da ćemo ljubav imati prilike da vidimo u nedelju, u Rimu! Termin je 20.45 č.

Paulo Dibala došao je u Romu 2022. godine, a navijači kluba iz prestonice Italije pripremili su mu doček koji će večno pamtiti ceo fudbalski svet. Niko tada nije bio svestan da će taj trenutak promeniti tok fudbalske istorije. Hiljade ljudi je čekalo novu fudbalsku zvezdu, čekalo je spasioca, nekog ko će Romu izdići iz proseka. Dibala je mogao sve, ali je pokazao skromnost i ostavio Totijev dres sa brojem 10 nekom većem igraču. Na leđa je stavio broj 21 i krenuo u rimsku odiseju:

IZVOR: YT / AS Roma

Leto 2024. godine donelo je Dibali ponudu od 25.000.000 evra po sezoni! Ugovor je bio spreman, Dibala je sa svojim menadžerima pristao i već se oprostio o Rome. Navijači koji su ga dve godine ranije dočekali na ulicama Rima razmenjivali su utiske, a mnogi od njih osećali su gorčinu i da su povređeni. Od ljubavi do mržnje ne treba mnogo, zar ne?

Fudbal je polako dobijao još jednu zvezdu koja je otišla za milionima i ostavila fudbalsku romantiku nekom drugom... A onda se desilo nešto čudno, Rim je utihnuo i niko nije znao šta se dešava.

Dibalina supruga i majka nisu želele da idu! Nisu želele da ostavljaju slobodu! Dibala je rekao NE!

Na Instagramu je objavio svim navijačima Rome da se vide u nedelju na utakmici i zabava je mogla da počne!

View this post on Instagram

A post shared by Paulo Dybala (@paulodybala)

IZVOR: IG / paulodybala

Fudbal je oživeo! Fudbalu se vratila strast! Rim je spreman da proključa i proglasi novog princa! Posle ovoga Dibala može uzeti Totijevu desetku. Posle ovoga Dibala neće moći mirno da šeta ulicama Rima! Nema navijača Rome koji neće želeti da ga zagrli, a neki ga časte doživotno besplatnom karbonarom!

Možda je to i prevagnulo? Karbonara i dobro vino? Možda nikad nećemo znati.

Trenutak je da gospođi Dibala, kao i ženi koja je rodila novog princa Rima kažemo HVALA.

Hvala što ste pokazale da je porodica na prvom mestu. Hvala što ste nas podsetile da je fudbal igra ljubavi. Hvala što ste nam pokazale da verujemo u slobodu. Hvala što ste učinile da se suze vrate na tribine. Hvala što ste nam vratile veru u fudbal!

Navijači Rome ne moraju da brinu. Roma nikada neće biti prosek. Fudbalski bogovi to ne dozvoljavaju. Ljubav nikad ne može biti prosek.

Autor: redportal.rs