Zbog teške povrede Boriša ne može da nađe novi klub 😨

Reprezentativac Srbije u košarci Boriša Simanić prvi put je priznao da mu je teško što ne može da nađe klub nakon operacije odstranjivanja bubrega na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu.

Nastupajući za nacionalni tim, on je zadobio težak udarac na jednoj utakmici. Povreda je bila ozbiljna, te mu je odstranjen bubreg. Srećom, on je uspeo da se oporavi i vrati kući sa reprezentacijom i srebrnom medaljom.

Godinu dana kasnije, Boriša je sa reprezentacijom prošao pripreme, ali mu veliki problem zadaje što ne može da pronađe novi tim, o čemu je govorio u intervjuu za Republiku.

Kao što sam rekao, prošao sam kroz pripreme s reprezentacijom, sada radim individualno i siguran sam da ću biti spreman za nastavak karijere, ali još ne znam gde jer mnogo je teško naći klub koji će angažovati igrača s ovakvom povredom. Moja želja je da to bude negde u Srbiji jer je tu doktor Gaga, u kog imam puno poverenje. Da bih to ostvario, potrebna mi je pomoć saveza i države da napravim adekvatan ugovor. Dosad sam imao neka obećanja, ali je ostalo samo na tome. Polako se osećam zaboravljenim.

Dok individualno trenira, prati Olimpijske igre u Parizu i navija za svoje drugove. Pomen Južnog Sudana, reprezentacije protiv koje Srbija igra u subotu, kod njega ne budi posebne emocije. Podsetimo, upravo je na meču sa ovom reprezentacijom zadobio fatalan udarac.

Gledaću meč s Južnim Sudanom kod kuće u Beogradu, s porodicom. Što se tiče našeg rivala, i nemam neki osećaj. Kad mi neko spomene Južni Sudan, naravno da se vratim mislima u taj period i u bolnicu, ali sam se vratio treninzima i pokušavam sve to da zaboravim.

Autor: mondo.rs/redportal.rs