- Deset timova u igri za medalju, to se nikad ranije nije dogodilo - rekao je selektor uoči puta za Francusku 💬

Još malo je ostalo do početka Olimpijskih igara u Francuskoj. Muška košarkaška reprezentacija Srbije otputovaće danas u Lil, gde će odigrati grupnu fazu na turniru. ✈

Prvi meč ih očekuje već u nedelju, a protvnik je američki drim tim. Orlovi su se tokom priprema već sastali sa favorizovanim Amerikancima i pretrpeli poraz, te će u nedelju biti prilika da naša selekcija uzvrati. 💪

Neposredno pred put naciji se obratio selektor Svetislav Pešić na konferenciji za štampu:

Koš razlika je vrlo važna, jer je takav sistem da ne idu svi sa trećeg mesta, već samo 2. Drugoplasirani dobija bolju poziciju u četvrtfinalu ako ima bolju koš razliku. Sistem je i za nas kompikovan.

Započeo je Pešić. ☝

Selektor se osvrnuo i na ciljeve naše reprezentacije na ovogodišnjim Igrama 👇:

Svako takmičenje je izazovno, ovo je posebno. Olimpijske igre se igraju svake četvrte godine, na prethodne se nismo kvalifikovali. Ovo je dodatna motivacija za svakog od nas, za kompletnu ekipu. Imamo dovoljno iskusnih igrača, koji znaju da kontrolišu svoje emocije. Svako ima svoju rutinu priprema za utakmice i takmičenje. Važno je, kao i na svakom takmičenju, spremati se za sledeću utakmicu. Nije dobro praviti drugi korak, pre prvog i teoretski je nemoguće. Prvo da stignemo u Lil, da vidimo kako ćemo da se smestimo. Da iskoristimo ovih nekoliko dana od početka olimpijskog turnira da se adaptiramo, to je prvi cilj. Sve ostalo je rutina, priprema, ovako svi izgledamo dosta smireni, nadam se da će tako i smireni.

Za kraj se Pešić osvrnuo i na ostale ekipe 👇:

Važno je da se kaže da je ovo najveća konkurencija otkad ja pratim Igre. Deset timova konkuriše za medalju. To se nikad nije dogodilo, biće borba do krajnjih granica. Zato je važna svaka utakmica, zbog pobede, zbog načina na koji se susret završi.

Autor: Redportal.rs