Ove godine licenca turnira iz serije 250 vraćena je u Bukurešt

Sjajne vesti za sve ljubitelje tenisa u Srbiji! 🔥

U Beograd se ponovo vraća ATP turnir, najavio je direktor dosadašnjih turnira Đorđe Đoković.

On je nakon nedavnog rastanka sa košarkaškim klubom Dubai gde je obavljao funkciju u organizaciji kluba govorio za medije i najavio novi teniski ATP turnir u Srbiji!

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

- Nastavljam sa mnogim poslovnim izazovima, među kojima je organizacija teniskih turnira u Beogradu, što je moj trenutni prioritet. Uskoro ću obavestiti javnost o narednim ATP turnirima koje ćemo imati u Beogradu, i verujem da nas očekuje uzbudljiv period - rekao je Đoković za Sport Klub.

Podsetimo, prvi teniski turnir iz serije 250 održao se u Srbiji 2009. godine, trofej je podigao Novak Đoković. Godinu dana kasnije trijumfovao je Sem Kveri, zatim je Novak osvojio drugi trofej 2011. godine, a 2012. najbolji je bio Andreas Sepi.

Nakon pauze od 9 godina, turnir se vratio u Beograd 2021. i održao se 2 puta. Prvi put trofej je podigao Mateo Beretini, a zatim mesec dana kasnije Novak Đoković. Potom je 2022. godine Andrej Rubljov trijumfovao u finalu protiv Đokovića, a godinu dana kasnije, u Banjaluci, trijumfovao je Dušan Lajović.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Licenca putem koje su pomenuta izdanja turnira organizovana nažalost bila je samo iznajmljena, pa je 2024. rumunski biznismen Jon Cirjak odlučio da je vrati u Bukurešt i organizuje Cirjak open.

Autor: redportal.rs