Kompletirano 1. kolo nove sezone Superlige Srbije ☝️

Današnjim utakmicama u Novom Pazaru, Bačkoj Palanci i Bačkoj Topoli završeno 1. kolo ovogodišnje Superlige.

Prvi na teren izašli su fudbaleri Novog Pazara i Spartaka, koji su snage odmerili na Atletskom stadionu u Novom Pazaru zbog radova na Gradskom stadionu. Novi Pazar je prvo poluvreme završio dominantno, rezultatom 2:0, golovima Adešine i Ljajića. Dobra igra Pazaraca nastavila se i u drugom poluvremenu, a domaći su postigli i treći pogodak u 78. minutu. Strelac je bio ponovo Adem Ljajić.

Ipak, Spartak je postigao dva pogotka do kraja utakmice. U 83. minutu gol je postigao Ubiparip, a u nadoknadi vremena mladi Nigerijac Atule, koji su postavili konačnih 3:2.

U Bačkoj Palanci, gde Tekstilac iz Odžaka nastupa ove sezone kao domaćin, viđena je utakmica u kojoj je Vojvodina opravdala ulogu favorita. Novosađani su postigli golove u 28. minutu (Vukanović), Veličković (51) i Radulović (88), a počasni pogodak za domaćina je u 1. minutu nadoknade dao Davidović i tako je postavio konačan rezultat 1:3.

U čvrstoj utakmici na TSC areni u Bačkoj Topoli domaći TSC je pobedio minimalnim rezultatom 1:0 ekipu IMT-a, golom Pantovića u 70. minutu.

Autor: Balša Stupar