Posle godinu dana vraća se u zemlju odakle je došao

Nigerijski fudbaler Piter Olanjinka napušta Crvenu zvezdu i vraća se u Češku, rekao je Jaroslav Tvrdik, predsednik Slavije iz Praga.

Olanjinka je u Zvezdi proveo godinu dana, došao je tu kao poznato ime i kao slobodan igrač, a u poslednje vreme i jedan od bitnijih u rotaciji kod Vladana Milojevića.

Sada bi na ime obeštećenja Zvezda trebalo da dobije oko dva miliona evra po pisanju češkog Infobola.

Čekao je šansu kod Baraka Bahara, nije je dočekao koliko je možda želeo, ali jeste kod Milojevića, koji mu je ukazao poverenje u drugom delu prošle sezone.

- Pre nepun sat smo postigli dogovor sa Crvenom zvezdom i prihvatila je našu ponudu. Raduje me što smo moglio da se dogovorimo u vezi sa cenom transfera. Nismo još uvek u tački da možemo zvanično da predstavimo Piterov dolazak u Slaviju. Još uvek moramo do tančina da sredimo neke stvari u vezi sa ugovorom, oni moraju da provere sve i nadam se da će sve biti gotovo narednih dana - rekao je Tvrdik na predsezonskoj konferenciji.

Češki mediji prenose da bi trebalo da uskoro Olanjinka dođe na medicinske preglede u Prag, što po svoj prilici neće biti problem da prođe.

U Zvezdi, 28-godišnji ofanzivac, kog je Slavija iz Praga kupila 2018. za 3,2 miliona evra od Genta, odigrao je 43 utakmice, dao je 12 golova i podelio 7 asistencija.

Slavija ga je dobro zapamtila jer je u Pragu, gde bi i njegova supruga volela da se vrati, odigrao 183 utakmice, dao je 50 golova i podelio 26 asistencija.

Autor: nova.rs