Željko Mitrović posebno ističe simulator leta ✈

11. Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme PARTNER 2023 otvoren je danas 25.09. i trajaće do četvrtka 28. 09. Događaj se održava na Beogradskom sajmu, u halama 1, 4 i 2A, kao i na otvorenom prostoru Beogradskog sajma.

Tokom četiri sajamska dana posetioci će imati priliku da vide proizvode više od 150 domaćih proizvođaća, uključujući i PR-DC. Naravno, učešće su uzeli i inostrani proizvođači. ☝

Video: RTV PINK

Željko Mitrović je povodom otvaranja izjavio:

Na sajmu imamo impresivna tri ostrva. Predstavio bih prvo moj omiljeni proizvod IKA 50. Njegova nosivost je 50 kg, a sa manjim doletima može da nosi i do 100kg.

Mitrović je istakao da je izuzetno ponosan na simulator leta, pogotovo jer je ovaj proizvod zapravo i Petrašinovićev doktorat. ✈

Petrašinović je rekao:

Najzad imamo priliku, nakon toliko neprospavanih noći, publici da predstavimo simulator leta. Pilot bespilotne letelice sedi na simulatoru, njom upravlja i stiče se osećaj kao da se on nalazi u letelici. Ovo je prvi put da nešto ovog tipa prezentujemo na sajmu i veoma sam ponosan što generalno PR-DC ima dosta dobrih proizvoda da predstavi.

Mitrović je dodao:

Predstavljamo na sajmu i naš proizvod IKA 20 – tu je jedan sa osom, drugi je sa automatskom puškom. Ovo je jedan unikatan proizvod. Na štandu imamo i demonstraciju IKA 20 bombardera i veliki broj kamikaza. Na našem štandu nalazi se i projekat budućnosti KAM 41. Njegova prednost u odnosu na druge dronove koji rade na električnu energiju i vertikalnog su uzgona, je što IKA 20 koristimo kao nosač i on može da ide na velike visine do 6 hiljada metara. On diže drugi dron koji ima fiksna krila i ima 60km dolet.

Video: RTV PINK

Petrašinović je istakao da je kreitano jedinstveno rešenje u svetu i dodatno je objasnio:

Njegovo karakteristično rešenje, koje trenutno ne postoji na svetu, je što sa njim uspevamo da postignemo veliku visinu i veliki dolet što je za ovu vrstu letelice jako bitno i nešto što Željko najviše voli da potencira je to kako smo rešili vid komunikacije. Ovu letelicu koristimo praktično kao lokalni satelit i to nam omogućava da letelicom upravljamo i na 60km, jer smo značajno jači od svih ometača sa te visine. Ovo su sve tehnička rešenja koja predstavljamo našim gostima sa svih krajeva sveta. Imamo izložen i mlazni dron, koji omugućava brzinu 300km na sat, ali i preko toga. Imamo i letelicu koja omogućava vertikalno poletanje, i još jedan zanimljiv proizvod koji bih predstavio jeste IKA TARGET. Izuzetno smo ponosni na ovaj proizvod i vidimo veliku zainteresovanost klijenata. Nije za napad ili odbranu, već za obuku.

Mitrović je, zatim, naglasio da je ponosan na kontakte i prijateljstva koja je kompanija PR-DC ostvarila u Emiratima, a potom je definisao je pravac u kojem će se saradnja razvijati:

Sinoć smo bili sa našim prijateljima i sada već izvesnim partnerima i razgovaramo o dve različite stvari. Jedna je potpisivanje ugovora tokom sajma za isporuke letelica u narednih nekoliko godina, ali se veoma intenzivno razgovara i o mogućnostima da se formiraju Join adventure kompanije u Emiratima, Saudijskoj Arabiji, Indiji i u Americi. Za sada nam je strategija da celu proizvodnju držimo u Srbiji, ali nećemo zatvarati vrata za proizvodnju i van naše teritorije.

Video: RTV PINK

Kompanija PR-DC izuzetno ambiciozno ulazi u ovaj sajam, a pored dve velike delegacije, planitano je još 20 sastanaka sa kupcima koji su odmah spremni za ugovor.

Autor: redportal.rs