PR-DC će uskoro proizvoditi nekoliko hiljada dronova godišnje

U ponedeljak 25. septembra biće otvoren 11. Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme Partner 2023 u Beogradu, na kojem će biti prisutno preko 150 domaćih i stranih izlagača, a svoje proizvode predstaviće i kompanija PR-DC.

Vlasnik i direktor Pink Media Group Željko Mitrović izjavio je ovim povodom da PR-DC priprema spektakularan nastup na najvećem regionalnom sajmu vojne opreme, te da ga očekuje veliki broj susreta i aktivnosti:

Naši prijatelji, koje smo u međuvremenu stekli na različitim sajmovima, dolaze ovde, ja mislim pre svega zbog nas. Najavile su se najviše delegacije iz Emirata, Saudijske Arabije... Imaćemo veoma burnih 4-5 dana, pošto od nedelje praktično kreću sve aktivnosti. Potpuno je neverovatno koliko je svega predviđeno za tih 4 dana. Nekako se osećam i kao domaćin, i kao organizator, i kao promoter, i kao izlagač...

Željko Mitrović ističe da, pored prezentacija na sajmu, očekuje ga mnogo ručkova, večera, prijema, koktela i žurki, i dodaje:

Ko preživi, pričaće!

Na ovoj sajmu, PR-DC će predstaviti nekoliko proizvoda, među kojima su IKA bombarder sa 12 mina, IKA model sa drugim oružjem, uključujući i dron koji nosi drugi dron sa fiksnim krilima (leteća mina) sa doletom od 60 kilometara, ali i male kamikaze:

Mi imamo novu lepezu IKA-20 sa raznim naoružanjem, ali pre svega IKA-20 bombarder koji je sada u svojoj trećoj generaciji i koji je potpuno spreman. Inače, ove delegacije dolaze da mi okončamo one dogovore koje smo nekako iscrtali i isprojektovali tokom prethodnih perioda, na različitim sajmovima i u neposrednim viđanjima sa svim našim potencijalnim velikim kupcima. Ono što je problem jeste da mi isporučimo tolike količine, ali radimo na tome da kapacitete podignemo na nekoliko hiljada dronova godišne. Mislim da je 2.000-3.000 izvesno da ćemo proizvoditi godišnje.

IZVOR: X / @zeljkomitrovic

Autor: redportal.rs