Nakon njene smrti procena za njeno imanje iznosila je između 50 i 70 miliona funti u to vreme 👑

U 101. godini kada je preminula kraljica, ostavila je braći 14 miliona funti, ali princ Hari dobio je više od brata Vilijama.

Odluka je takva zato što, nakon njene smrti, Čarls postaje kralj, a Vilijam novi princ od Velsa. To znači da će dobiti Vojvodstvo Kornvola, privatno imanje te privatne i dobrotvorne aktivnosti prestolonaslednika.

S druge strane, Hari će tim novcem i onim što je nasledio od svoje majke princeze Dajane započeti svoj novi život u SAD sa suprugom Megan Markl. Dajana je sinovima ostavila više od 12 miliona funti, što je nakon njene smrti smanjeno na više od 8 miliona funti.

Međutim, investicije su nadzirali kraljevski savetnici koji su doveli do toga da je taj iznos tokom godina narastao na više od 20 miliona funti. Hari i Vilijam dobili su pristup tim sredstvima kada su navršili 20 godina.

Nakon kraljicine smrti procena za njeno imanje iznosila je između 50 i 70 miliona funti u to vreme, a mnogi predmeti iz kraljicine privatne zbirke umetnina predati su kraljevskoj zbirci i izloženi u Bakingemskoj palati.

Autor: redportal.rs