Poslednja oporuka pevača podnesena godinama pre njegove smrti 👇

Porodična svađa Majkla Džeksona oko njegovog nasledstva se nastavlja, a navodi se da je njegova majka Ketrin dobila oko 55 miliona dolara u proteklih 15 godina, prenosi b92.net.

Kako navodi Mirror, Katrin dobija značajnu mesečnu naknadu u ukupnom iznosu od više od 160.000 dolara.🤑 Prema ostavštini, navodno je dobijala i druge novčane isplate, a njen džeparac iznosio je ukupno 33 miliona dolara.

Ova vest je objavljena nakon što je predstavnik imanja potvrdio da su podneli pravne dokumente usled njihovog spora s Majklovom majkom oko pravnih troškova za koje ona želi da imanje plati račun.

Poslednja oporuka pop ikone podnesena je godinama pre njegove smrti, a konačna verzija podnesena je 2002. godine. Kralj popa je nažalost preminuo nekoliko godina kasnije, odnosno 25. juna 2009. godine.

Foto: Instagram.com/michaeljackson

Prethodno je bilo rasprava oko njegove oporuke nakon višestrukih izdanja podnesenih tokom godina. Međutim, sve su verzije tvrdile da su njegovi interesi stavljeni u Porodični fond Michaela Jacksona.🧐

Majklove želje bile su da 20 posto njegovog imanja ode u humanitarne svrhe, a ostatak bi se podelio između njegove mame i njegove dece. Nakon majčine smrti sva preostala sredstva išla bi njegovoj deci.

Međutim, ranije ove nedelje otkriveno je da su sin Blanket i njegova baka nedavno radili zajedno kako bi sprečili zadužene za ostavštinu da izvrše veliku poslovnu transakciju kojoj su se jako protivili.

Mediji izveštavaju da u dokumentima 22-godišnji Blanket objašnjavao kako su on i njegova baka izneli svoje argumente protiv dogovora, a sud je potom presudio protiv njih i zatvorio slučaj.

Međutim, sada je Katrin odlučila da se žali na presudu, a Blanket se ne slaže, niti želi da ostavština njegovog oca plaća njene pravne troškove.

Autor: Klix.ba / b92.net