Na aukciji se našli i kostimi iz drugih serija 👇

Košulja koju je glumac Kolin Firt nosio na snimanju televizijske serije Gordost i predrasude (1995) prodata je za 30.000 evra na dobrotvornoj aukciji u Londonu, prenosi Telegraf.rs.

U ovoj košulji Kolin Firt koji je glumio gospodina Darsija nakon kupanja u svom jezeru, u mokroj odeći naleće na svoju ljubavnicu, Elizabet Benet, koju igra Dženifer Ehle.

Ova scena zapravo ne postoji u knjizi Džejn Ostin, ali to je nije sprečilo da postane jedan od najpoznatijih TV trenutaka svih vremena, prenosi BBC.

Odeća koja je uključivala belu košulju, somotski prsluk, pantalone i čizme, prvobitno je procenjena na 7.000 i 10.000 funti, ali je cena porasla više nego dvostruko.

Ovo je 1 od nekoliko košulja koje su korišćene tokom snimanja, dok je 2. prethodno prodata na dobrotvornoj aukciji, a 3. je ostala u arhivi:

- Nije samo košulja, to je ceo kostim koji je Kolin nosio u toj sceni, uključujući i čizme - rekla je kostimograf Dina Kolins za BBC Radio 4.

Na aukciji je izložena i balska haljina Kristijan Dior koju je nosila Madona u u filmu Evita, kostim Dru Barimor iz Ever After, haljina i ogrtač Meril Strip iz filma Žena francuskog poručnika, kao i kostimi Džonija Depa iz Uspavane doline i Hita Ledžera iz Kazanove.

Na aukciji koju je organizovala akcijska kuća Keri Tejlor su se našli i kostimi iz drugih televizijskih serija.

Autor: tanjug.rs / telegraf.rs