Zabrinutost javnosti za zdravlje princeze raste

Princeza Kejt Midlton nije viđena od saopštenja da se oporavlja od abdominalne operacije, a to je bilo u periodu oko Božića, piše b92.net.

Kejt je obično januar provodila zauzeta kraljevskim angažmanima u javnosti posle praznika, ali ove godine je bilo drugačije.

Palata je 17. januara otkrila da je princeza od Velsa, stara 42 godine, prethodnog dana bila podvrgnuta planiranoj operaciji abdomena. Ostala je u bolnici skoro 2 nedelje pre nego što je prešla na oporavak kod kuće, sa najavom da će se vratiti javnim angažmanima posle Uskrsa.

Nakon neočekivanog povlačenja princa Vilijama sa komemoracije u čast njegovog pokojnog kuma u ​​utorak, zabrinutost u vezi sa zdravljem princeze Kejt je porasla širom interneta i podstakla talas teorija zavere, piše People.

Iako izvor iz palate kaže magazinu People da je Kejt i dalje ide dobro i da se oporavlja, nedostatak novosti o princezi od Velsa izaziva zbunjenosti i zabrinutost.

Sve što se zna je da u pitanju nije kancer. Kejtino odsustvo iz javnosti je u potpunoj suprotnosti sa kraljem Čarlsom, koji se suočava sa sopstvenim zdravstvenim bitkama.

Monarh je prošao je proceduru za lečenje uvećane prostate prošlog meseca i otkrio je svoju dijagnozu raka 5. februara, međutim, smatra se da njegov rak nije rak prostate.

Princeza Kejt je jasno stavila do znanja da želi da životi princa Džordža, princeze Šarlote i princa Luja ostanu što normalniji tokom njene operacije i oporavka. U početnoj izjavi koju je objavila Kensingtonska palata, oni su rekli:

- Princeza od Velsa ceni interesovanje koje će ova izjava izazvati, ona se nada da će javnost razumeti njenu želju da zadrži što je moguće više normalnosti za svoju decu - rečeno je.

Dok je kralj Čarls otkrio i svoju proceduru za uvećanu prostatu i svoju dijagnozu raka, princeza Kejt je izabrala diskreciju. U početnoj izjavi o njenoj operaciji, palata je rekla da je Kejtina želja da njeni lični medicinski podaci ostanu privatni.

Palata je dodala da će obezbeđivati ažurirane informacije o napretku Njenog Kraljevskog Visočanstva kada budu postojale značajne nove informacije koje treba podeliti, ali one su za sada izostale.

Autor: b92.net