Evo šta je tada ranjeni Kažić izjavio o slavnom glumcu

Bio je to događaj koji je digao Jugoslaviju na noge, krenule su podele ko je na čijoj strani. Neosporno je bilo samo da je glumac Žarko Laušević hicima iz pištolja ubio Dragora Pejovića (20) i Radovana Vučinića (19) a ranio Andriju Kažića.

Krenulo je suđenje posle čega je Laušević je 2001. pravosnažno osuđen na maksimalnu kaznu zatvora od 13 godina, zbog prekoračenja nužne odbrane u obračunu.

Pomilovao ga je predsednik Srbije Boris Tadić, 10 godina kasnije na osnovu bilateralnog sporazuma između Srbije i Crne Gore koji predviđa da osuđeni izdržava kaznu u zemlji čiji je državljanin.

Podgoričanin Andrija Kažić, koga je Laušević teško ranio te kobne noći izjavio je 2009. za jedan dnevni list da je oprostio slavnom glumcu:

Život ide dalje i na sreću ja danas imam svoju sreću. Imam posao, a pre svega imam dva sina, što je najbitnije, jer se posle nesreće polemisalo da neću moći da imam decu budući da sam bio ranjen u testise. Daleko je teže onima koji su izgubili decu. Sa Pejovićima nisam u kontaktu, a Vučinići su mi komšije i znam da i oni danas imaju svoje živote. Njima jeste ostala ogromna bol za izgubljenim sinom, ali sve to postepeno ide u zaborav. Takav je život.

Autor: Mondo

#UBISTVO

#laušević

#ranjavanje