Što se radi manje to je užitak veći 😅

Ceo internet vruji o takozvanom shalowing-u, novom seks trendu koji je zaludeo net i gdese maksimalno (kako svedoče korisnici) povećava užitak tokom seksa za NJU.

Ali o čemu se zapravo tu radi? Da li je zaista toliko oorgazmičan kako se navodi? Da li je to samo još jedno pomodarstvo? Bez brige, mi imamo SVE odgovore. 😁

Izraz shalowing, odnosno plićarenje ili brčkanje u plićaku ako prevedemo, nema dugu istoriju, dobio je ime tek pre nešto više od dve godine i kao takav je ušao u mejnstrim sve stručne literature kao i erotike. No i pored toga to nije samo neki novokomponovani futuristički seks manevar, zapravo on je nešto sa čim ste vi gotovo sigurno odavno upoznati. Ako je suditi prema stručnim analizama hiljada žena, 6 od 7 osoba ženskog pola koristi već tu tehniku da lakše dodje do orgazma, posebno tokom masturbacije.

Šta ga čini? Pa istini za volju, većina "tehnike" je već opisana u samom imenu. Ideja je suštinski da se održi penetrativni dodir na samom ulazu u vaginu, pre no da se "ide do kraja". Tehnika se može praktikovati uz pomoć, igračaka, prstiju, penisa ili jezika - šta god da vam najviše godi, sve dok se ne ide previše duboko.

Kako objašnjava Sesil Gasnol brend direktor kompanije za proizvodnju igračaka za odrasle Smile Maker:

Ukoliko praktikujete penetrativi seks, verovatno ste već uvideli da vam je možda posebno prijatno kada penis stvara pritisak na ulazu u vaginu - pre ili na samom početku penetracije. Isti je slučaj i sa igračkama i sa prstima. Ideja je da se uđe sa tek par centimetara.

Iako se mnogima to sviđa, ne mora da znači da je univerzalna stvar - posebno u seksu, jer je pitanje toga šta je erotično a šta ne ekstremno subjektivna stvar.

Naučno posmatrano, postoji dosta podataka i istraživanja koja podržavaju ovu tehniku, posebno kada uračunamo ekstremnu osetljivost klitorisa i vulve i to da se oba nalaze na samom ulazu u vaginu.

U vulvi se zapravo nalazi 90% nervnih završetaka vagine, zbog čega njena stimulacija može biti jako prijatna - kako sa partnerom tako i solo. Tako da je veoma vredno malo obratiti pažnju i na nju.

Eksperti preporučuju da xse tehnika koristi sporo kako bi se ostvarila mentalna veza i kontrola nad nervima i samim tim povećao užitak.

Ostali plusevi uključuju i senzaciju isčekivanja, i odlična je kao priprema za dublju penetraciju.

Autor: redportal.rs