Osumnjičeni su predati u pritvor, a protiv njih je izveštaj podnesen nadležnom tužilaštvu.

Zagrebačka policija podnela je krivičnu prijavu protiv dve državljanke Ukrajine i jednog Jermena koji su preprodali lažnu zlatnu polugu i za gotovo 5.430 evra oštetili firmu za otkup zlata.

Policija je saopštila da su dve Ukrajinke od 43 i 24 godine i 29-godišnji jermenski državljanin na neutvrđen način pribavili lažnu polugu žute boje težine 99 grama, koja je bila u plastičnom omotu na kojem se nalazio natpis kao na poluzi.

U saopštenju se navodi da je prema svim vidljivim obieležjima poluga bila autentična originalnoj poluzi jednog od proizvođača.

Trojac je početkom januara došao u poslovnicu za otkup zlata u centru Zagreba, gde je 43-godišnja ukrajinska državljanka uverila radnicu da je u pitanju originalna zlatna poluga od 100 grama, nakon čega im je ona isplatila 5.427 evra, prenose hrvatski mediji.

Naknadno obavljenim analizama autentičnosti otkupljene poluge, putem profesionalnih uređaja za određivanje hemijskog sastava materijala, utvrđeno je kako se radi o sirovini koja se koristi za falsifikovanje zlatnih poluga.

Osumnjičeni su predati u pritvor, a protiv njih je izveštaj podnesen nadležnom tužilaštvu.

Autor: Tanjug