Prebačen je u bolnicu, gde su lekari uradili neke testove i ubrzo potom pustili.

Muškarac od 58 godina može sebe smatrati srećnim što je živ nakon što ga je pronašao ribarski čamac kako pluta na šlaufu duginih boja nekoliko milja od obale Tajvana.

Dana 7. jula, Vanli Princess 168, ribarski čamac koji se kretao prema luci Novi Tajpej, primetio je nešto čudno u vodi, nekoliko milja od obale. Kako se čamac približavao čudnom objektu, postalo je očigledno da se radi o čoveku u toplesu u šarenom ringu za plivanje, kakvom deca koriste na plaži. Na snimku koji je od tada postao viralan na internetu, može se videti kako posada baca nasukanog čoveka bovu za spasavanje, a zatim ga uvlači u čamac pre nego što ga vraća u luku i poziva hitnu pomoć. Iako vidno slab i dehidriran, 58-godišnji muškarac izgledao je dobrog zdravlja, što je bilo pomalo iznenađujuće s obzirom na to da je 19 sati plutao u svom šarenom plivalištu pre nego što ga je ribarski čamac čudom primetio.

Hong Nan je rekao svojim spasiocima da se našao u bizarnoj nevolji nakon što je skočio u vode Novog Tajpeja sa šlaufom za plivanje da se rashladi nakon vrelog dana na poslu. Popio je i nekoliko pića, a zbog talasa mora navodno je utonuo u dubok san dok se opuštao. Seća se da je 6. jula ušao u vodu oko 6 ili 7 uveče, da bi se satima kasnije probudio na otvorenom moru, daleko od obale.

Tajvanac tvrdi da je pokušao da vikne upomoć, ali je bio predaleko u moru da bi ga iko čuo, pa je samo plutao na svom šlaufu tokom cele noći i sledećeg dana dok ga nije primetila Vanli 168 oko 13.30 časova. Prebačen je u bolnicu u Tajpeju, gde su lekari uradili neke testove i ubrzo potom pustili.

- Na licu mesta pacijent nije imao očigledne traume i njegovi vitalni znaci su bili stabilni. Međutim, tražio je od nas vodu, pa smo ga prvo rehidrirali, a naše kolege su mu uradile i mere spasavanja. Znaci su ponovo izmereni i njegovi vitalni znaci su bili stabilni, pa smo ga pustili da sam napusti hitnu pomoć - rekao je Ksu Minglong iz vatrogasne službe Novog Tajpeja.

IZVOR: YT / 東森新聞 CH51

Autor: REDPORTAL.RS