U prvom delu programa biće izvedena dela Đipinga The Silk Road Fantasia Suite i Koncert za violinu br. 1, a u drugom delu Betovenova Sedma simfonija ☝️

Jedan od najsvestranijih umetnika na evropskoj sceni klasične muzike danas, violinista Stanko Madić nastupiće kao solista na predstojećem koncertu SUSRET ISTOKA I ZAPADA 27. aprila u Kolarčevoj zadužbini.

Koncert će biti prilika da na velikoj sceni Kolarca premijerno čujemo dela jednog od najistaknutijih kineskih kompozitora Džaoa Đipinga u izvođenju Beogradskog kamernog orkestra pod dirigentskom palicom Džanga Guojunga čije umeće uvek impresionira publiku i umetnike.

U prvom delu programa biće izvedena dela Đipinga The Silk Road Fantasia Suite i Koncert za violinu br. 1, a u drugom delu Betovenova Sedma simfonija.

Madić, koji je pozvao publiku da prisustvuje premijernom izvođenju u Srbiji dela Džaoa Đipinga, koji je najveće kompozitorsko ime Kine uz Tan Duna, izjavio je:

Naziv koncerta je SUSRET ISTOKA I ZAPADA i u ovom slučaju je to zaista tako, i programski i umetnički.

Violinista Stanko Madić (1984) jedan je od naših najistaknutijih umetnika mlađe generacije koji sa uspehom gradi karijeru u inostranstvu. Diplomirao je na FMU u Beogradu sa samo 17 godina, master diplomu stekao je najpre na Akademiji u Novom Sadu, a potom i na Visokoj školi za muziku Karl Marija fon Veber u Drezdenu. Od 2011. do 2018. godine bio je prvi koncertmajstor Nirnberške državne filharmonije, a danas je koncertmajstor Simfonijskog orkestra Bavarskog radija iz Minhena, kao i orkestra Bajrojtskog festivala.

Stalni je gost koncertmajstor svetski renomiranih orkestara poput Minhenske filharmonije, Bečkih simfoničara, orkestra Državne kapele iz Drezdena, Bamberških simfoničara, Drezdenske filharmonije, ali i stalni gostujući umetnik Beogradskog kamernog orkestra.Uporedo sa obavezama koje donose ova dva prestižna orkestarska angažmana, redovno nastupa kao solista i kamerni muzičar i važi za jednog od najsvestranijih muzičara današnje evropske muzičke scene.

U vreme pandemije korona virusa snima prvi solo CD za BR-Klasik sa koncertom Udaljena svetlost Peterisa Vasksa, uz pratnju svog matičnog orkestra Bavarskog radija pod upravom maestra Ivana Repušića. Njegovo izvođenje ovog koncerta važi za jedno od najboljih snimljenih interpretacija po rečima samog kompozitora, i uz sjajne kritike štampanih i onlajn medija.Stanko Madić svira na violini izgrađenoj specijalno za njega od strane Minhenskog majstora Save Giršenka, kao i na violini Karla Karletija (1908) kupljenoj uz podršku banke Commerzbank Nürnberg.

Ulaznice su u prodaji na biletarnici Kolarčeve zadužbine i onlajn putem ovog linka

Autor: redportal.rs