Una Stanić, Nemanja Stanković i Vladimir Milošević predstavljaju novi trio - Corda ☝🎵

Istaknuti srpski muzičari, Una Stanić (violina), Nemanja Stanković (violončelo) i Vladimir Milošević (klavir) održaće koncert u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, 30.novembra u 20h. Ovo troje umetnika 2022. godine osnovali su klavirski trio Corda, sa namerom da publici pruže autentično tumačenje dela pisanih za klavirski trio, kao i da svojom zajedničkom saradnjom obogate savremenu muzičku scenu i vrate kamernu muziku u fokus slušalaca.

Članovi klavirskog trija Corda dobro su poznati beogradskoj publici, te je tako Una Stanić pre nepunih mesec dana nastupila na Bemus-u, izvodeći Bahov Koncert za dvevioline sa slavnim Najdželom Kenedijem. Takođe je u oktobru nastupila i kao solistkinja sa Kragujevačkim simfonijskim orkestrom na festivalu Oktoh. Na poziv Stefana Milenkovića, ove godine nastupila je na festivalu Blisko u Novom Sadu. Na istom festivalu publici se predstavio i Nemanja Stanković, koji ove sezone beleži nastupe i nafestivalima Betoven fest Bon u Nemačkoj i Platonov Arts Festival u Rusiji. Miljenik beogradske publike, pijanista Vladimir Milošević, vraća se na scenu Kolarca nakonzapaženih nastupa u Nemačkoj, Australiji i Americi.

Na programu koncerta klavirskog trija Corda su dela Gabrijela Forea, Dmitrija Šostakoviča, Sergeja Rahmanjinova, Feliksa Mendelsona, kao i Klavirski trio Tronožac, domaćeg kompozitora Ivana Brkljačića, koji će ovom prilikom biti premijerno izveden.

Ulaznice za koncert su u prodaji na biletarnici Kolačeve zadužbine. Koncert klavirskog trija Corda podržao je Sekretarijat za kulturu Grada Beograda.

Autor: Barbara Garčević

#Muzika

#corda

#klavirski trio corda

#koncert

#nastup