Na današnji dan pre 29 godina preminuo je jedan od naših najboljih pevača prošlog veka

Leto 2020. g. ostaće upamćeno po mnogo čemu, a najviše po koronavirusu i svim posledicama koje je sa sobom doneo. Prema komentarima na društvenim mrežama, mnogima ovo leto neće ostati u najlepšem sećanju. Svi već iščekuju naredno, kada će moći da odu na letovanje i uživaju. Mnogi su ovo leto nazvali tužno leto.

Na današnji dan pre 29 godina preminuo je čovek koji je otpevao pesmu Tužno leto - Toma Zdravković. Posle duže i teške bolesti napustio je ovaj svet, a za sobom je ostavio suprugu i sina.

IZVOR: YT / Toma Zdravković

Bio je čovek velikog srca, mnogi svedoče o njegovim manirima prema osobama lepšeg pola. Njegove pesme se i dan-danas pevaju po kafana i na slavljima. Gotovo da nema čoveka koji ne zna bar jednu njegovu pesmu. Mnoge njegove kolege govore da se od Tome nije pojavio bolji pevač.

Neke od njegovih pesama posvećene su damama, pa se tako zovu Danka, ili Za Ljiljanu. Danas, u Tominom stilu uz čašu vina, trenutak je da se setimo pravog džentlmena. Najbolji opis Tome Zdravkovića možemo dobiti iz njegove pesme Pesme moje.

IZVOR: YT / Jugoton Music

Autor: redportal.rs

#Danka

#Ljiljana

#Toma Zdravkovic

#pesme moje