Održava se 25. avgusta 2024. sa početkom u 21.00 čas. ⏰

Originalni operski događaj, OperArt gala koncert pod nazivom Saveznice, održava se u nedelju 25. avgusta 2024. od 21.00 u beogradskim Silosima.  Nastupiće srpski sopran Marija Jelić, južnoamerički mecosopran Nensi Fabiola Herera, južnokorejska dirigentkinja Eunhje Jang i Srpski simfonijski orkesatar. Na programu su najlepši dueti i arije iz operske literature Verdija, Pučinija, Maskanjija, Bizea, Đordana, Ofenbaha, i drugih.🎼

Ovo je 1. put da će gala operski koncert biti izveden u gradskom ambijentu kulturnog centra Silosi na obali Dunava. Ovaj inovativni događaj publici donosi i posebne projekcije kreirane uz pomoć veštačke inteligencije, što se kod nas primenjuje po prvi put na jednom operskom koncertu.🤩

Opera je namenjena svima, nije elitistična, od svog nastanka je namenjena široj populaciji. Svako može da dođe na operu po ono što želi da čuje i da "konzumira" umetnost na način na koji želi. Ono što je možda najvažnije, kada se dešava opera, predstava ili operski koncert, to je jedinstveno, zato što se u tom momentu to dešava jedanput. Vi možete to da ponovite, ali nikada nije identično.
Ovaj koncert "Saveznice" smo pripremili tako da pokažemo arije i duete iz operskog repertoara gde su sopran i mecosopran saveznice, prijateljice. nisu na opozitnim stranama. Publika će uživati u divnim arijama iz opera "Karmen", "Samson i Dalila", "Toska", "Manon Lesko", "Aida", "Madam Baterflaj",…)

Izjavila je sopran Marija Jelić.💬

Ulaznice se mogu nabaviti na Ticket Vision prodajnim mestima i onlajn na sajtu Tickets.rs uz mogućnost popusta za studente i penzionere. ☝

Marija Jelić, jedna od naših najistaknutijih operskih umetnica mlađe generacije,  nastupala je u preko 15 zemalja, uključujući i nastupe sa Plasidom Domingom, Elinom Garančom, Hoze Kurom i dr.

Foto: Nebojša Babić

Nensi Fabiolu Hereru nazivaju nazivaju i Karmen 21. veka, nakon njenog velikog uspeha u toj roli u Metropoliten operi. Ona nastupa u vodećim svetskim teatrima poput Metropoliten opere u Njujorku, Berlinske opere, Boljšoj teatra u Moskvi.

Foto: International Opera Foundation/ Fernando Vázquez Morago, Fidelio Artist

Eunhje Jang je dirigentkinja koja je već angažovana kao predavač na mnogim akademijama. Ima bogato iskustvo u dirigovanju širom Južne Koreje, Kine i Italije.

Foto: International Opera Foundation

*Prvobitno najavljena dirigentkinja Đana Frata odsustvuje iz zdravstvenih razloga.

Autor: redportal.rs