Kompanija radi na novim alatima za specifične sportove ili aktivnosti na otvorenom, kao što je biciklizam

Proizvođač švajcarskog nožića radi na novoj verziji klasičnog višenamenskog alata koji neće imati oštricu.

- U ranoj smo fazi razvoja džepnih alata bez oštrica - rekao je predstavnik švajcarske firme Victorinox, dodajući da će ti alati dopunjavati postojeći asortiman višenamenskih alata umesto da ih zamene.

- Sa inovacijama kao osnovom našeg brenda, stalno slušamo potrošače i njihove potrebe; i primetili smo da postoji povećana potražnja za funkcionalnošću, svestranošću i kvalitetom po kojem je švajcarski nožić poznat - rekao je predstavnik Victorinox-a.

Izvršni direktor ove kompanije, Karl Elsener je izjavio za švajcarski portal Blick da je zabrinut zbog sve strožijih propisa vezanih za noževe na raznim tržištima.

Na primer, povećana zabrinutost zbog učestalosti kriminala povezanog s noževima znači da britanska vlada razmatra nov zakon o noževima i drugim oštrim predmetima, na šta se Elsener pozvao govoreći o propisima te zemlje.

- U Engleskoj ili u nekim azijskim zemljama, smete nositi nož samo ako vam je potreban za posao ili za aktivnosti na otvorenom. Međutim, u gradu, kada idete u školu, bioskop ili u kupovinu, nošenje džepnih noževa je strogo zabranjeno, rekao je Elesner.

Naveo je i činjenicu da se noževi u nekim zemljama smatraju oružjem umesto alatima, i otkrio da kompanija radi na novim alatima za specifične sportove ili aktivnosti na otvorenom, kao što je biciklizam.

- Imam na umu kul alat za bicikliste. Već imamo alat posebno namenjen za golfere u našem asortimanu. Ali i biciklistima verovatno je potreban posebna alat, koji ne obuhvata nužno oštricu - rekao je Elesener.

Kompanija Victorinox osnovana je 1884. godine od strane Karla Elsenera i ubrzo je postala poznata po svojim multinamenskim nožićima, koji sadrže razne nastavke korisne za svakodnevnicu.

U poslednjih nekoliko godina, kompanija je lansirala nove proizvodne linije kao što su čarape, satovi i parfemi u pokušaju da ublaži pritiske snažne švajcarske valute, franka.

Karl Elsener Mlađi je 2012. godine izjavio da je franak uticao na marže, prisiljavajući kompaniju da bude "inovativnija od konkurencije".

Autor: Redportal.rs