Kenan iz Gradiške predstavio DIGITALNI INSEKTARIJUM - možete ga odmah preuzeti na Gugl Pleju 😎

Nova mobilna aplikacija FotoInsekt je edukativna aplikacija koja omogućava korisnicima da čitaju korisne informacije i zanimljivosti o insektima, da prepoznaju o kojem insektu se radi putem veštačke inteligencije te imaju i mogućnost da dodaju insekte u svoju kolekciju.

Autor ove mobilne aplikacije je Kenan Mahmutagić iz Gradiške.

FotoInsekt je omišljen da na jedan zanimljiv te inovativan način korisnici nauče nešto novo o raznim insektima.

Korisnici mogu da pronađu trenutno teorijski deo o više od 60 insekata u aplikaciji a to su: paukovi, korisni insekti, vrtni insekti, insekti koji ujedaju, invazivni insekti, insekti u zatvorenom prostoru, a vremenom će se broj insekata povećavati.

Prepoznavanje insekata putem veštačke inteligencije nudi korisnicima da uslikaju insekta ili izaberu sliku insekta iz svoje galerije, te na osnovu te slike aplikacija prepoznaje o kojem insektu se radi. Nakon toga aplikacija ispisuje korisniku naziv tog insekta, te postotak koliko je verovatno da se radi baš o tom insektu. Potom korisnik može da pročita više informacija o konkretnom insektu ili da ponovno skenira drugog insekta.

Osim funkcije skeniranja insekata korisnici imaju i funkciju “moja kolekcija” gde mogu da dodaju slike insekata koje su pronašli, njihov naziv, datum pronalaženja, porodicu insekata kojoj insekt pripada i kratak opis tog konkretnog insekta. Na taj način korisnici mogu imati sve insekte koje su pronašli na jednom mestu i tako kreirati kolekciju svojih insekata.

Aplikacija je trenutno dostupna za preuzimanje na Android mobilnim telefonima putem Gugl Plej trgovine širom sveta, te je za sada dostupna samo na engleskom jeziku, a u toku je lokalizovanje na srpski jezik. U izradi je i iOS verzija aplikacije (za “Apple” korisnike), piše RTV Gradiška.

Aplikaciju možete preuzeti OVDE.

Autor: srpskainfo.com / redportal.rs