Na ruci imala crveni plik 👇

Mala Sijena je po povratku sa letovanja na ruci imala plikčić, koji je podsećao na ujed komarca koji je stalno češala. 👇

Trogodišnja Sijena iz Australije bije bitku za život nakon što je otkriveno da je plik, za koji su njeni roditelji mislili da je ujed komarca, ustvari rak kože. 😨

Sve je počelo u junu 2023. godine kada se Sijena Kok sa porodicom vratila sa letovanja na Baliju. Tada je njena majka Šauni (30) na ruci svoje, tada dvogodišnje ćerkice, ugledala mali crveni plik. Devojčica je taj plik stalno češala jer ju je svrbelo, pa je Šauni bila uverena da je Sijenu ujeo komarac.

Međutim, nedelje su prolazile, a plik nije nestajao. Negde u avgustu, dok se Sijena igrala sa starijim bratom, plik je prokrvario i počela je da se stvara krastica. Zabrinuta, Šauni je Sijenu odvela kod lekara.

Prvo su mislili da je u pitanju infekcija, najverovatnije stafilokoka, pa su prepisivali kremice i antibiotike. Detetu nije bilo bolje.

Onda su rekli da je verovatno neka benigna promena, možda masno tkivo. Međutim, kako Sijeni i dalje nije bilo bolje, mama je zahtevala dalje pretrage. Tada je stigla vest koja je celu porodicu ostavila u šoku - Sijena ima rak kože, a veruje se da je u pitanju genetska mutacija.

Šauni kaže da su doktori mesecima tragali za dijagnozom. 👇

- I dalje ne mogu da poverujem. Uplašena sam i ljuta. Verovala sam stručnjacima, verovala sam da znaju šta rade, a oni su sve vreme grešili - priča danas majka, piše Telegraf.rs.

Šauni je pričala kako je sa ćerkicom išla od jednog lekara do drugog, kako su joj govorili da malenoj maže kremu... Tek na kraju kada su uradili biopsiju bilo je jasno da dete ima melanom i da mora hitno da se leči.

Novi šok 👇

Naknadni pregledi doneli su porodici još gore vesti. Krenula je metastaza na limfne čvorve. 💔

- Bila je na skeneru tri sata. Bio je to veoma traumatičan dan. Kamera joj je bila toliko blizu lica, a ona nije mogla da se pomera, pa je sve vreme plakala i dozivala nas - priseća se Šauni kako je izgledalo snimanje.

Usledile su brojne operacije. Maloj Sijeni uklonili su deo kože koji je rak zahvatio, kao i limfne čvorove. Uskoro će devojčica krenuti i na imunoterapiju.

Autor: Telegraf.rs