Zloćane je ujedinila tuga i briga zbog malene Danke

Meštani Zlota, najvećeg sela na teritoriji Bora, u kojem policija danima pretražuje teren u potrazi za telom Danke Ilić, pozvali su svoje komšije da hitno obiđu svoja imanja i provere pojate, bunare, septičke jame. 👇

U Zlotu je, na inicijativu Zorana Zdravkovića, predsednika Saveta mesne zajednice Zlot, održan sastanak meštana, predstavnika svih 24 rejona ovog velikog sela koji se graniči sa opštinama Žagubica, Boljevac, Despotovac i gradom Zaječar.

Zloćane je ujedinila tuga i briga zbog malene Danke, za čiju je smrt osumnjičen jedan od njihovih meštana, Dejan Dragijević (40), čiji su otac Radislav (73) i brat Dalibor (40) uhapšeni zbog sumnje da su mu pomagali da sakrije telo devojčice. Dalibor je, u međuvremenu, preminuo u Policijskoj upravi u Boru i sahranjen je nedavno na seoskom Novom groblju.

Deo atara sela je istražen, kao i rejon prema Zlotskoj, Lazarevoj pećini, ali telo devojčice još uvek nije pronađeno. Meštani su rešeni da i sami pomognu u istrazi tako što će pregledati svoja imanja, s obzirom da su mnogi poslom vezani za grad i da u selo ne dolaze svakodnevno.

- Zlot i Zloćani su jedinstveni u osudi nečega što se nikada nije desilo u istoriji našeg sela. Zamolili smo ljude, a bili su predstavnici iz svih rejona, da obiđu svoja imanja, pojate, da provere bunare, septičke jame, rezervoare za vodu i da svaku moguću promenu koju oni sami nisu načini prijave policiji,Štabu za vanredne situacije i Mesnoj zajednici Zlot. Nadamo se i verujemo da ćemo oprati ljagu i ogromnu sramotu, koju smo dođiveli a nismo zaslužili. Zlot mora da ostane jedinstven i da nastavi da živi i razvija se - kaže Miki Janošević, zamenik gradonačelnika Bora i meštanin Zlota, piše Kurir, prenosi Pink.rs.

Autor: Pink.rs