Terete da su istog dana neovlašćeno držali marihuanu radi prodaje 🚨

Protiv osumnjičenog D.Z. (39) iz Vršca i D.B. (25) iz Ritiševa Više javno tužilaštvo u Pančevu je donelo naredbu o sprovođenju istrage zbog postojanja osnova sumnje da su kao saizvršioci prodavali drogu, piše Telegraf.rs.

Osumnjičenima se stavlja na teret da su 8. aprila u 10.15 časova na Vršačkom bregu neovlašćeno proizvodili i prerađivali opojnu drogu amfetamin tako što su je mešali sa kofeinom, pri čemu su radi prodaje neovlašćeno držali opojnu drogu amfetamin u količini od 2 kilograma i 404 grama neto mase, koja je pronađena zajedno sa digitalnom vagicom i više pribora i predmeta za mešanje.

Osumnjičeni se takođe terete da su istog dana neovlašćeno radi prodaje držali opojnu drogu marihuanu u količini od oko 200 grama, koja je pronađena na parceli na Vršačkom bregu, u putničkom vozilu osumnjičenog D.B. i stanu u Vršcu u kojem živi osumnjičeni D.Z., koji se tereti i da je neovlašćeno radi prodaje držao 30 tableta leka Bromazepam.

Nakon saslušanja osumnjičenog D.Z. u Višem javnom tužilaštvu u Pančevu, Viši sud u Pančevu je po predlogu tužilaštva odredio pritvor protiv osumnjičenog D.Z. u trajanju do 30 dana zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticajem na drugog osumnjičenog i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Tužilaštvo će u daljem toku istrage saslušati osumnjičenog D.B. i obaviti potrebna veštačenja.

Autor: Telegraf.rs