Uveče sedim u fotelji, gasim televizor i slušam kucanje satova, ispričao je kolekcionar ⏰

U svom malom stanu u Minhenu, Verner Štehbart prolazi kroz jedan od natežih perioda u godini jer, sa prelaskom na letnje računanje vremena, kolekcionar mora da podesi 366 satova. 😅

Letnje računanje vremena će se desiti u noći između subote i nedelje, ali 76-godišnji penzioner na tome radi dosta unapred.

- Počinjem jednu ili dve sedmice ranije i nastavljam posle promene vremena, bez stresa - rekao je Štehbert usred svoje dnevne sobe, čiji su zidovi prekriveni klatnama i satovima svih stilova, kako piše Beta, prenosi 021.rs.

Na nekim modelima displej je digitalan sa LED sijalicama, dok na drugim starijim modelima, izlazi ptičica na svaki sat vremena.

Kolekcionar je rekao da ne podešava sve satove na isto vreme, da bi izbegao buku kad nastupi pun sat. 😁

Međutim, nemoguće je zanemariti zvuk kucanja stotine satova i redovni izlazak ptičice iz kutijice nekih od njih. ⏰

Štehbart, dugogodišnji kuvar nemačke aviokompanije Lufthanza, imao je koristi od jeftinih avionskih karata da putuje svetom i svaki put ponese sat kao suvenir.

- Prvi je došao iz Meksika, doneo sam ga 1975. To je bila ideja moje majke - rekao je on, pokazujući na sat sa logotipom Koka-Kole.

Svaki komad je povezan sa anegdotom, rekao je kolekcionar i ispričao jednu od njih.

Štebarht je rekao da je jednom kupio sat u Tunisu, stavio ga u kofer i zaboravio da izvadi baterije.

- Možete da zamislite ljude iz obezbeđenja na aerodromu kad su čuli zvuk kucanja sata iz mog prtljaga 😅 - rekao je on i dodao da je tada propustio let zbog kontrole, ali se kasnije bezbedno vratio u Minhen sa svojim satom.

Iako danas manje putuje, Štehbart nastavlja da kupuje satove na internetu ili u bavarskim prodavnicama.

On je šaljivo rekao da iako nosi ručni sat na obe ruke i jedan oko vrata, nije uvek bio tačan, osim kad je išao na posao.

- Sada mi je svejedno da li je šest ili sedam sati. Uveče sedim u fotelji, gasim televizor i slušam kucanje satova - ispričao je kolekcionar.

Autor: 021.rs