Timove čini 18 vatrogasaca spasilaca sa 5 terenskih vozila i spasilačkim psom

​Dva specijalistička tima za spasavanje iz ruševina iz Beograda i Novog Sada, Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, noćas su stigli u Banjsko polje i rano jutros započeli detaljnu pretragu terena oko kuće ispred koje je nestala dvogodišnja devojčica, javljaju Nezavisne.

Timove čini 18 vatrogasaca spasilaca sa 5 terenskih vozila i spasilačkim psom.

Pripadnici Ministarstva kontinuirano preduzimaju sve mere i radnje na pronalasku devojčice i utvrđivanju svih činjenica i okolnosti njenog nestanka.

Tokom jučerašnjeg dana bagerom je raščišćavan teren oko kuće u Banjskom polju, odakle se devojčici gubi svaki trag.

Cilj takve pretrage je, kako javlja dopisnik RTS-a, da se proveri da li ispod granja ima nekog dokaza koji bi pomogao u potrazi.

Nestanak dvogodišnje Danke prijavila je majka u utorak. Od tada traje potraga u kojoj učestvuje stotine pripadnika policije, žandarmerije, GSS, lovci.

Angažovane su i bespilotne letelice, sa termovizijskim kamerama, a teren nadleće i helikopterska jedinica.

U Banjsko polje stigao i buldožer

Nakon bagera, na mesto nestanka male Danke jutros je stigao i buldožer, prenosi B92.

Kako javlja TV Prva s lica mesta, u dvorište kuće ispred koje je nestala Danka Ilić, nakon bagera stigli su i kamioni koji skupljaju sve ono što je bager raskrčio tokom jučerašnjeg dana i noći.  Mediji prenose saznanja da je nađen tunel dugačak 10 km, koji je povezan sa lokalnim rudnikom.

Hapšenje zbog lažnih informacija o devojčici

Podsećamo, Federalna uprava policije Bosne i Hercegovine na osnovu informacija Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Uprave za tehniku, uhapsila je 3 osobe koje se sumnjiče da su putem društvene mreže TikTok objavile da su povezane sa nestankom devojčice Danke Ilić.

Autor: nezavisne.com