Predložili su da sud odloži na ročište i da ih sasluša na drugom ročištu

Parnični postupak protiv porodice dečaka-ubice iz OŠ Vladislav Ribnikar, a po tužbi porodice jedne od ubijenih devojčica, Adriane Dukić trebalo je da se nastavi danas u Višem sudu u Beogradu.

Na današnjem ročištu planirano je svedočenje Vladimira Kecmanovića i Miljane Kecmanović, međutim ono je odloženo jer nisu došli na suđenje.

Ovaj postupak je odvojen u odnosu na onaj koji se vodi po tužbi ostalih porodica, a tužbu protiv roditelja dečaka ubice podneli su majka, otac, brat i sestra devojčice, žrtve pucnjave u Ribnikaru.

Njihov punomoćnik obavestio je sud da tuženi nisu pristupili imajući u vidu da je današnje suđenje javno, a da oni odbranu nisu izneli u krivičnom postupku koji je zatvoren za javnost.

Naveo je i da smatraju da bi davanjem iskaza na današnjem ročištu njihova odbrana bila kompromitovana u krivičnom postupku. Predložili su da sud odloži na ročište i da ih sasluša na drugom ročištu koji će biti nakon krivičnog, jer žele da daju iskaz, prenosi K1info.

Svedočenje Adrianinog oca na prošlom suđenju

Adriana je, podsetimo, ubijena 3. maja 2023. kad je njen drug iz razreda usmrtio još osmoro dece i čuvara škole. Njen otac Dane Dukić i majka Biljana Paunović ranije su u sudu govorili o svom detetu i agoniji koju preživljavaju posle njene smrti.

Adrianin otac u svom svedočenju prošli put je rekao da je on bio taj koji je prepoznao telo ćerke.

- Do poslednje sekunde sam verovao da to nije istina, a onda sam video kako Branko Anđelković grli svoju drugu ćerku i govori: "Nema više naše Mare", a onda su mi pokazali slike... Moje dete kako leži, kao da spava, u roze duksu - slomio se otac u sudnici.

Autor: K1info.rs